Den store jeansjakten

Vi vet vel alle hvor vanskelig det er å finne den perfekte jeansen. Flaks for deg at Kvinneguiden har vært på rekogniseringstur, og funnet de fineste jeansene for deg!

Publisert Oppdatert
Å finne en jeans som sitter fint kan være det reneste marerittet, i takt med antall prøvde bukser synker selvtilliten proporsjonalt, og på slutten av shoppingrunden har man enten kjøpt en bukse bare for å bli ferdig med hele greia, eller man går tomhendt hjem.

Med mål for øyet at jeg SKULLE få med meg en fin jeans hjem tok jeg bena fatt og oppsøkte butikkene..

Cubus

Først ut var Cubus. Jeg hadde hørt rykter om at nettopp Cubus har rustet opp jeanssatsingen sin, og i det jeg gikk inn døra forstod jeg at jeg i alle fall hadde kommet på riktig tidspunkt. Cubus har nemlig jeanskampanje denne uken, der alle jeans koster 299,- , og da får man med en valgfri topp også.

Etter en rask rekognisering i lokalet hadde jeg fått med meg fem modeller, alle i størrelse 38, litt optimistisk, siden jeg vanligvis er litt for stor for en 38.

Modell Renate: «Tantebukse», høy på livet, god plass i lårene, god stretch. Størrelsen passet, men passformen var for tantete etter min smak. Allikevel har jeg ingen problemer med å se at mange sikkert liker denne buksen, og den kommer også i diverse vasker, så om man først liker den har man mange valgmuligheter.

Modell Sugar: En helt straight bukse, jeg prøvde en i mellomblå farge. Normalt høy på livet, stretch og bootcut. Allikevel var det noe som ikke var helt som det skulle..

Modell Denise. Liknet litt på Sugar, men hadde smale ben. Guloransje søm på baklommene. Superlang i bena, men virket mindre i størrelsen enn de andre modellene. '

Modell Super: Virker som Denise litt mindre i størrelsen. Har rette og ganske smale ben. Kul mørk vask med klaffer og bronse»perler» på baklommene. Brede hemper i linningen slik at man kan bruke brede belter. Passer godt til en fin topp og høye hæler, en festjeans!

Modell Blue Flower: Blåbroderte blomster på hofteregionen, stretch. Er som Denise og Super litt mindre i størrelsen. Lav på livet, rette ben, og har en vask som ser litt slitt ut.

Totalt sett så overrasket Cubus i positiv retning, ikke bare er buksene billige, de har også et godt utvalg, og buksene er rett og slett fine. I følge Cubus selv har de ca 10 modeller inne, og mange av modellene kommer i ulike vasker.

Det at alle buksene passet i størrelse 38 er også et kjempepluss, ikke bare vitner det om et sunt kroppsideal, men også at størrelsene er konsekvente. Generelt er buksene på Cubus lange, og for meg med 32 tommer i lengde må jeg belage meg på en runde med symaskinen. Tilbudet der man får en jeans og en topp til 299,- varer ut uken.

B-Young

Neste butikk på programmet var B-Young. Daglig leder av B-Young på Oslo City kunne fortelle meg at de solgte helt klart mest av det hun kaller «standardmodellen», den kommer i diverse vasker og farger, og blir sendt ut til butikkene minst 6 ganger i året. Bortsett fra denne modellen finnes det 4-5 andre modeller.

Jeg tok med meg tre bukser i prøverommet:

Standardmodellen var den første som fikk prøve seg. Buksen var litt over middels høy på livet, hadde bootcut, og satt veldig bra, sikkert mye på grunn av at det er mye stretch i buksen. Jeg prøvde i størrelse 30/32, og den passet akkurat.

Den andre buksen jeg prøvde var fra Ichi, og jeg syns den så fryktelig liten ut på hengeren, så jeg tok med meg 32/32 inn i prøverommet. Aaaaltfor liten! Det er mulig denne var fin altså, men når jeg ikke engang får lukket igjen en bukse som burde vært for stor så mister jeg motet..

Til slutt prøvde jeg en modell kalt det noe kryptiske «Nicopembme». Denne buksen hadde strass og glitter på hoftene, og hadde en mellomblå farge. Jeg prøvde størrelse 30/32, som satt som et skudd, hadde bootcut, men som kanskje var i overkant høy på livet etter min smak.

For de som er korte eller lange kan det være verdt å ta en titt hos B-Young, flere av buksene deres kommer nemlig i lengder fra 30 til 36 tommer. En kjapp titt i butikken bekreftet det jeg fikk høre, overalt fant jeg både ekstra korte og ekstra lange bukser.

I tillegg fikk jeg vite at standardmodellen deres kommer i en lys vask innen kort tid, og den kommer også som caprimodell nærmere sommeren, alle varianter til 299,-. Mange muligheter altså, og billige nok til å kjøpe flere!

H&M

Så var det billigbutikken over alle billigbutikker sin tur, nemlig H&M. Etter at kleskjedens jeanssatsning &denim kom i butikkene har det til enhver tid vært et stort utvalg av jeans hos H&M. Jeg tok med meg fire par jeans, alle i størrelse 30.

Modell Now: Bra for selvtillitten å begynne med denne, for den er SVÆR! Selv om jeg knepper igjen det som er å kneppe så kan jeg dra den av meg uten problemer. Selve fasongen skal være baggy, men siden det tross alt er en jentebukse så bør den jo svinge godt inn i midjen, så den ikke sklir av. Rumpa ble helt borte, og jeg så i beste fall ut som en litt chubby gutt.

Modell Star i mellomblå vask: Samme størrelse som Now, men denne modellen er allikevel altfor liten, jeg får ikke engang kneppet den igjen. Og når jeg ikke får igjen en bukse som burde passe, da gidder jeg ikke gå opp i størrelse, jeg er da jente!

Modell Star i grå vask: Siden dette er den samme modellen som den forrige trodde jeg at det ikke var vits i å prøve denne en gang, men der tok jeg grundig feil. Denne satt faktisk veldig bra! Starmodellen er lav på livet, har bootcut og kommer i diverse vasker. Bare så dumt at modellen varierer så mye fra bukse til bukse..

Modell Chiq: Før jeg tok på meg denne så jeg at den er superlav på livet, og det er jo en utfordring når man har litt hofter. Buksen har en slitt lys vask, og har glidelås på baklommene. Men igjen, i størrelse 30 er den altfor liten..

H&M skuffet meg denne gangen. Både har buksene blitt dyrere (fra å ha en pris på maks 398,- koster flere nå 498,-), og størrelsene virker nærmest tilfeldige. Endel av buksene har fast lengde på bena, og vil bli for korte for mange. En bukse med 30 tommer i livet passet akkurat til meg lengemessig, og jeg bruker vanligvis 31 eller 32 tommer i lengde.

Skal du ha bukse fra H&M bør du beregne god tid, for du må sannsynligvis ut i butikken og hente størrelser du aldri trodde du skulle komme til å bruke.

Denim Gallery

Til slutt skulle jeg besøke en spesialbutikk for jeans, Denim Gallery. Som seg hør og bør har de som jobber her en litt annen kunnskap om jeans enn ansatte i en ordinær klesbutikk, og jeg bestemte meg for å sette de litt på prøve. Jeg spurte om de kunne finne en bukse til meg, som skulle sitte perfekt, ha bootcut og få rumpa til å se mindre ut. Umulig oppgave?

Levis 572: Den første buksen jeg prøvde var fra gode gamle Levis, men det er slett ikke noe gammeldags over denne modellen. Linningen er nemlig sydd i tre deler, slik at den skal passe kvinners passform bedre, og man unngår glippen man ofte får på ryggen hvis man har litt rumpe og markert liv. Modellen har bootcut og er forholdsvis lav på livet. Buksen koster 899,-.

Lee Leola: Jeg har hørt mye om denne modellen før, men jeg har aldri prøvd den på før. Dumt, for det viste seg at den satt som et skudd! Som skapt for kvinnelige former, bootcut og den finnes i diverse vasker. Prisen er 1199,-.

Denimbirds birds bootcut: Stor i størrelsen! 30 tommer ble altfor stort, 29 passet bedre, men butikkens hjelper mente at jeg kanskje til og med burde prøve å få på meg 28. Godt for selvtilliten! Buksen sitter fint, men jeg syns ikke rumpa ser noe mindre ut, og det var jo poenget.. Buksen koster 1199,-.

At jeg får hjelp i denne butikken er nesten helt avgjørende, utvalget er nemlig enormt. Butikken har ca 60 jentemodeller til ordinær pris, + et stativ med salgsvarer, og skal ha noe for de aller fleste. Tonje, som var min gode hjelper, sier at hun ofte får kunder som ikke aner hva de skal ha, og da spør hun om hva slags passform de ønsker, hvilken farge, og om den skal være smal eller vid i bena.

Generelt sier hun at jenter med former ofte kler bukser fra Lee, Denimbirds og Levis, og at smale jenter med guttefasong gjerne ser best ut i jeans fra Diesel eller Replay.

Selv om servicen er upåklagelig så koster det litt ekstra å gå i en butikk som Denim Gallery. De fleste buksene ligger på mellom 800 og 1200 kroner, men det finnes både billigere og dyrere bukser. Den dyreste buksen de har koster den nette sum av 2099 kroner, og er i følge Tonje i overkant dyr for de fleste av oss. Allikevel er vi jenter tydeligvis villige til å betale en god del for en fin bukse, en av de absolutt bestselgende buksene de har er en modell fra Acne, som koster 1499,-.

Etter en lang og hektisk dag med prøving skal det bli godt å komme hjem til joggebuksene, men det spørs om jeg ikke må ut å kjøpe en ny jeans snart, nå vet jeg i alle fall hvilke som sitter bra.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning