Den nye yndlingen

Dita Von Teese er elsket av designere, og er et stort ikon for mange. Hun er en forkjemper for 40tallstilen, og endelig får hun den oppmerksomheten hun fortjener.

Publisert Oppdatert
Dita Von Teese heter opprinnelig Heather Sweet, og ble født 28 september 1972 i Michigan. Fra hun var bare barnet elsket hun å opptre, men i motsetning til andre jenter på hennes alder var hun bergtatt av gamle tvmusikaler, opptrådte som Rita Hayworth, og simpelthen så ut som hun skulle ha vært født på 40tallet. Det er denne stilen hun nå noen år etter viser at hun behersker til det fulle, og blir beundret for.

Dita begynte å interesse seg for klær og moter ved en ung alder, og da hun var 16 var hun solgt. Hun fikk seg jobb I en undertøysbutikk, og ble overveldet og bergtatt av alle de feminine plaggene hun hadde rundt seg til daglig. Hun bestemte seg der og da for at hun ville bli modell, og hun ville bli modell iført disse lekre kreasjonene hun stod og så på.
For å skape blest om sitt eget navn startet Dita en webside der hun som den første retro pinupjenta la ut et enormt antall bilder. Siden hennes inneholder nå over 10 000 bilder. Hun har blitt fotografert av de beste i bransjen, og har vært på coveret av alt fra Playboy til Vogue.

I 1993 startet Dita sin karriere i den såkalte "burlesque"sjangeren. En burlesquemodells antrekk består i hovedtrekk av strømper, korsett, gjerne brystdusker, og timeglassfasongen skal fremheves. Ditas første møte med stilen var 30 og 40talls herremagasiner, som ofte hadde bilder av burlesquedansere. Dita von Teese begynte å opptre for å hedre burlesquemodellene, og var hovedrolleinnehaveren i meget populære show. Hun har turnert både USA og Europa som soloartist, og har fått svært gode kritikker verden over.
Under en forestilling i Hollywood fikk en av gjestene, Hugh Hefner, øye på Dita. Han tok øyeblikkelig kontakt med henne, og hun har etter det møtet vært i playboy mer enn 30 ganger, og også på coveret. I en spesialutgave der hun ble valgt som covermodell, med et bilde der hun figurerer med et korsett så stramt at livvidden hennes ikke overskred mye mer enn 40 cm. Inne i bladet fikk hun en 10siders fotoartikkel som fra ende til annen viste Dita i en 40tallssetting. Dita hadde klart kunststykket å ta med sin egen stil selv til Playboy, en bragd når man tenker på hvor stereotypt bladet vanligvis er.

I løpet av de siste årene har Dita klart å markedsføre sitt eget navn og rykte så godt at hun har kommet på kjendisenes a-liste. Dita har klart kunststykket å bli anerkjent og sett opp til av all verdens designere, selv om karrieren hennes har bestått av å være mer eller mindre naken. Det som gjør Dita til noe spesielt er at hun alltid har klart å være elegant, og hun er svært konkret på hva hun vil, og hvor hun vil. Hun opptrer jevnlig på the Playboy Mansions fester og happenings, og neste dag finner du henne kanskje på første rad på Marc Jacobs motevisning. På Londons moteuke i 2003 entret hun scenen kun drapert i juveler, en jobb Garrard Diamonds valgte henne til.

Dita Von Teese har kommet så langt at hun trolig kunne trukket seg tilbake resten av livet. Isteden bruker hun tiden på å fortsette å ta bilder til hjemmesiden sin, hun holder fortsatt shows, og hun er en lidenskapelig samler av vintage hatter, klær og sjeldne antikke bøker om burlesquestilen. På hjemmebane er hun gift med Marilyn Manson, et ekteskap som ikke akkurat har ført med seg mindre oppmerksomhet for hennes del. Dita Von Teeses horisont utvider seg mer og mer, og vi vil garantert få høre mer..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning