Den håpløses shoppingdagbok

For en uke siden bestemte jeg meg for å skjerpe shoppingvanene. Jeg visste det ville bli vanskelig, og viljestyrken har fått seg en skikkelig test denne uken.

Publisert Oppdatert
Det er julegavesesong, og det ble derfor ekstra vanskelig å ikke handle noe, for julegaver MÅ jeg jo kjøpe! Selv om gavene er en større nødvendighet enn det meste annet så skulle jeg prøve å ikke handle disse heller denne uken, for å virkelig bevise for meg selv at jeg ikke må bruke penger selv om jeg går forbi en butikk eller ti.

Mandag:
Kjip mandag. Helgen har bestått av fest og moro, og nå er det kjedelig hverdag med dårlig vær, og jeg har brukt opp alle høstens festklær allerede. På vei til jobb tenker jeg at jeg trenger en kjole til, en kjole til venninnekvelden på byen neste helg. Tenker at jeg skal kikke dagen etter, og jeg sier til meg selv at jeg skal få lov til å kjøpe en kjole om den a) kan brukes på julaften også, b) passer til sko og smykker jeg allerede har. Ender med å komme sent fra jobb, og rekker ikke annet enn å kjøpe ny foundation, men det var jeg HELT nødt til, den jeg har er helt skrapet. Totalt brukt: 239,-, men en foundation varer jo leeenge.

Tirsdag:
Vurderer å stå opp tidlig sånn at jeg kan være på jobb før, og dermed har jeg bedre tid til kjoleshopping etterpå. Er for trøtt (heldigvis). Har allikevel tid til å se på kjole etter jobb. Finner en som passer sko og smykker jeg har, men som absolutt ikke kan brukes på julaften. Hvis jeg da ikke kjøper en bolero som passer til, og en bolero kan jeg jo bruke til mye annet også..Og kjolen er så fiiin! Den er petroleumsblå, med empireliv og i flagrende chiffon. Hadde vært perfekt med gullsandalene mine til, som står helt nye i skoskapet. Som jeg har lovet meg selv tenker jeg meg om to ganger, og klarer mirakuløst nok å gå ut av butikken. Bestemmer meg for at om jeg har like lyst på den i morgen så skal jeg sporenstreks ut i lunsjpausen for å kjøpe den. Boleroproblemet får jeg eventuelt hanskes med senere. Kjøper et par øreringer på HM for 49,50, passer perfekt til eventuell kjole + gullsandaler. Totalt brukt: 49,50, meget fornøyd.

Onsdag:
Kjøper bladet Woman på vei til jobb, siden de har billige motetips tenker jeg at om jeg først skal gå på en smell, så får jeg gå på en billig en. Finner en aldeles nydelig kjole fra Vila i bladet, som bare koster noen hundrelapper. Vet at Risøe har noen Vilaklær, og planlegger å gå innom senere for å se om de har kjolen. Kan brukes til venninnebytur, men ikke til julaften, er for lite pyntet til det. Den kan derimot brukes til hverdags, og da bør det jo være et veldig godt kjøp! Er usikker på om jeg har like lyst på den blå kjolen fra i går nå. Bestemmer meg for at jeg må se den en gang til, og drar innom etter jobb, for å se på den, og se om jeg finner Vilakjolen. De har flyttet på den blå kjolen, og den henger ved siden av veskene. Kjolen er (heldigvis) ikke så fin i dag og jeg er fornøyd med at jeg klarer å motstå. Vesken som henger ved siden av kjolen er derimot veldig, veldig fin. Har en venninne som jobber i samme butikk på annen kant av byen og jeg er utrolig fornøyd når jeg går ut av butikken mens jeg sender henne en melding med julegaveønske.. I lykkerus over at jeg ikke er shoppingavhengig klarer jeg å "glemme" Vilakjolen også. Totalt brukt; 0,-!!!!!!

Torsdag:
Må opp altfor tidlig på grunn av jobb, og er kjempetrøtt på ettermiddagen. Skal hjem for å ligge på sofaen og gjøre " ingenting", men alle kosebuksene mine er enten ødelagte, for store eller for små, eller skitne, så må kjøpe en ny på vei hjem. Hadde flaks og fant på salg, 149,- kroner er jo rett og slett billig, jeg burde nesten ha kjøpt to. Holder meg til en, men kjøper overdel som passer, også på salg til samme pris. Totalt brukt: 298,-, absolutt godkjent.

Fredag:
Vilakjolen jeg hadde "glemt" dukker opp i drømmene mine natt til fredag, og det må jo være et tegn. Stikker innom Risøe på vei til jobb, de har ikke kjolen. Jeg er litt lettet og litt deppa da en ansatt roper etter meg "Jeg tror de har den på CCVest!". Jepp, og der var ettermiddagsplanene lagt.. Drar til butikken rett etter jobb, og finner kjolen. Den koster bare fire små hundrelapper, og jeg kan ikke gå fra den.. Etter at kortet er dratt går jeg rett ut, så jeg føler meg litt flink allikevel. Totalt brukt: 399,50, absolutt godkjent i og med at jeg har kjøpt en kjole jeg skal bruke hele tiden.

Lørdag:
Må ut for å handle mat, så går innom for å kikke etter noen Friis sko jeg har siklet på lenge. De koster 900, og er virkelig ikke noe jeg burde unne meg, selv om de er aldeles nydelige. De har bare to par igjen, det ene i min størrelse. De ser utrolig bra ut, men de er for små! Selvsagt skal akkurat denne modellen være små i størrelsen, og de har ikke størrelsen over. Selv om jeg ikke skulle kjøpe de blir jeg litt deppa, og når jeg kommer hjem saumfarer jeg nettauksjoner for å finne skoene uten hell. Totalt brukt: 0,-, men har ikke noen god følelse allikvel..

Søndag:
Butikkene er stengt, og internettlinjen min hjemme er nede. Det vil si, null mulighet for shopping!! Har litt abstinenser når jeg legger meg, og tenker på at jeg ikke har kjøpt kjole til venninnetur og julaften..

Konklusjon:
Egentlig er jeg ikke så misfornøyd med ukens shopping, jeg har handlet mye mindre enn jeg ville gjort om jeg ikke hadde tenkt meg om vel og lenge før hvert kjøp. Det med å tenke seg om et døgns tid før man eventuelt går til innkjøp av noe fungerte veldig godt på meg, når sant skal sies så tviler jeg på at den petroleumsblå kjolen ville ha blitt brukt noen gang. Og i morgen, da er shoppingregimet over, gjett hvem som skal feire med en handletur..?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning