De beste solkremene!

Unngå rynker og irritert hud. Slik beskytter du deg best mulig!

Publisert Oppdatert
Du er ikke helt klar for påskefjellet før du har sikret deg den beste solbeskyttelsen!

Balanse i huden

En god solkrem er en som du kan bruke i ansiktet uten at huden føles fet eller blir irritert, en som beskytter både mot de farlige UVA- og UVB-strålene, som forhindrer at du blir brent og som forebygger mot hudkreft.

Huden er ditt barometer på din egen helse og selvfølelse, den beskytter mot ytre påvirkninger, og regulerer temperaturen din. Huden har samme funksjon for alle mennesker, men all hud er likevel forskjellig. Så hvordan vet du hva akkurat din hud trenger?

I følge skjønnhetsselskapet Dermalogica skal du først og fremst identifisere hudtypen din gjennom balansen mellom olje og fuktighet i huden.

Deretter skal du bruke produkter som matcher hudtypen din best mulig. For å opprettholde balansen i huden er det viktig med fuktighet, og som du sikkert vet er solen ikke bare full av sunne D-vitaminer, den kan også gjøre huden tørr og rynkete dersom du overdriver solingen.

Sol er sunt for kropp og sjel, men brenner du deg gang på gang sliter dette kraftig på huden og kan skape rynker, tørr hud, pigmentflekker og i verste fall føre til hudkreft. Det er fint med litt farge i ansiktet, og du kan trygt nyte solen hvis du passer på å smøre den riktig.

Vi har lett frem noen av de solkremene som har fått best skussmål av skjønnhetseksperter og fra Forbrukerrådets test fra 2006.Gode solkremer her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning