Motetabber

De 10 verste motetabbene

Slik sikrer du deg mot flausene.

UTE PÅ LUFTING: Ikke alle velger å gi fantasien så mye spillerom.
UTE PÅ LUFTING: Ikke alle velger å gi fantasien så mye spillerom. Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
TRUSEGLIPP: Denne knallrød string over buksekanten er ikke det lekreste vi vet. Her er det Kimberly Stewart, datter av Rod Stewart som har gått på en smell.
TRUSEGLIPP: Denne knallrød string over buksekanten er ikke det lekreste vi vet. Her er det Kimberly Stewart, datter av Rod Stewart som har gått på en smell. Foto: Stella Pictures

Enkelte motetips kan variere fra sesong til sesong. En sort neglelakk kan for eksempel være helt feil den ene sesongen, for så å bli superhot den neste.

Vær diskret

Men noen råd er like gyldige år etter år. Som det å spare litt på kruttet, for eksempel.

- Kjoler som både er for trange, for korte, og i tillegg har dyp utringning, er sjelden en suksess. Det er mye bedre å antyde en fin kropp enn å blotte den helt, mener stylist og makeupartist Marthe Kveli Valeberg.

Riktig undertøy

Noe av det viktigste man må huske på hvis man vil unngå motetabber er å velge riktig undertøy. Hva man har under klærne har nemlig mye å si for hvordan de ser ut på.

- Undertøy er superviktig hvis man vil unngå saggepupper, dobbelpupp eller pornokløft, så bruk litt tid på å finne riktig undertøy. Nå finnes det også så mye fint shapewear-undertøy som pakker inn, løfter og strammer, så kvitt deg med de gamle, løse, slappe trusene og invester i noe ytt, fresht og funksjonelt i stedet, anbefaler Valeberg.

Er du i tvil om du har valgt riktig antrekk eller om undertøyet passer deg? Da bør du spørre andre om råd, mener stylisten.

- Få hjelp i en undertøysbutikk til å velge riktig størrelse på undertøyet, og ty til venninner hvis du trenger råd om antrekk. Moteblogger er også en fin inspirasjonskilde, sier hun.

De 10 verste tabbene

Men det er ikke bare feil bh-størrelse som kan føre til katastrofe. Her er stylistens beste tips om hva du bør holde deg helt unna for å sikre deg mot flausene.

1. Hudfargede nylonstrømper

Disse har utspilt sin rolle! Dropp dem. De ser rett og slett ikke bra ut! Man ser lett mye eldre og mer gammeldags ut, så invester heller i en bok med spraytan, som gjør bena jevn, fin og naturlig glans og brunfarge.

2. Tydelige trusekanter

Hvitt er en av de store trendfargene akkurat nå. Men satser du på en hvit bukse bør du passe på at du bruker den riktig. Unngå truser som borer seg inn i huden og lager markerte trusekanter. Stringtruser som synes gjennom er heller ikke lekkert. Det beste alternativet er hudfargede truser uten sømmer.

3. For mye hud

Skal du bruke en veldig kort kjole er det lurt å ikke gå "all in" når det gjelder utringning, for å unngå at det blir tacky. Chic er det nye sexy. Det er mer sexy å holde litt igjen enn å vise alt på en gang.

4. Uformelige klær

KORT: Her byr noen av kjendisene på litt vel mye av seg selv. Jenni Farley fra Jersey Shore, Pamela Anderson, Melody Thornton og Mariah Carey er ikke kjente for å gjemme seg under store plagg.
KORT: Her byr noen av kjendisene på litt vel mye av seg selv. Jenni Farley fra Jersey Shore, Pamela Anderson, Melody Thornton og Mariah Carey er ikke kjente for å gjemme seg under store plagg. Foto: FOTO: Stella Pictures

Har du mye former er det ingen vits å prøve å skjule det. Dropp store, uformelige plagg. Bruk formene til din fordel. Har du for eksempel litt ekstra over hofte og rumpe kan det være fint å bruke en kjole som henger løst over disse partiene, men som svinger inn i livet og viser midjen din.

5. Feil størrelse

De aller fleste kvinner bruker feil bh-størrelse. Og de fleste bruker en som er for liten. Det kan gjøre at plaggene man bruker ikke ser så bra ut som de kunne ha gjort. Få hjelp hos fagfolk til å finne den perfekte størrelsen. Det kommer til å gjøre mye for både pupper og klær.

6. Bar mage

Midjekorte topper er tilbake i motebildet. Men det betyr ikke at alle bør kaste seg over trenden. Har du ikke en særdeles veltrent mage bør du droppe bar hud. Sats heller på en singlet under toppen som holder inne og strammer. Da unngår du bilringer og lovehandles.

7. Transparente bh-stropper

MYE HUD: Her blir det mye hud på en gang. Nicki Minaj er ikke redd for å vise fram godsakene.
MYE HUD: Her blir det mye hud på en gang. Nicki Minaj er ikke redd for å vise fram godsakene. Foto: Stella Pictures

Disse ser ikke bra ut. Dropp bh-en helt eller stats på en stroppeløs variant. Har du en kjole med dyp utrigning i ryggen er det superhot å bruke en bh med blondetrekant bak og feste foran.

8. Synlig stor byste

Det er mange transparente bluser i butikkene nå, og de er det bare for alle å bruke. Men har du stor byste er det viktig å være litt diskret. Det kan fort bli litt vulgært. Dropp den lille bh-en under blusen og sats på en singlet i stedet.

9. Merkeklær fra topp til tå

Ønsker du å følge med på trendene er det viktig å vite hvordan du bruker dem. En god huskeregel er å droppe og bruke merkeklær fra topp til tå. Bryt opp med andre, spennende detaljer som gjør stilen mer personlig. Det skaper et mer individuelt uttrykk.

10. Lag på lag

Det er sjelden bra å overdrive. Det gjelder stilen din også. Selv om print på print er en stor trend denne sesongen, kan det lett bli litt "too much", så tenk godt gjennom hva du setter sammen før du går ut døra. Lag på lag med makeup er heller ikke nødvendig. Bland foundation med en dagkrem for den lette friske sommerhuden som ser bra ut i all slags lys. husk solfaktor også.

Les også:

Hun gjør èn feil

Undertøyet som løser alle kriser

De beste sommerklærne for gravide

Derfor blir du dømt etter utseendet

FARGEFEST: For mye makeup er heller ikke å anbefale. Det ser vi gode eksempler på her. Både Busy Philipps, Lady Gaga og Kelly Osbourne har smurt tykt på denne gangen.
FARGEFEST: For mye makeup er heller ikke å anbefale. Det ser vi gode eksempler på her. Både Busy Philipps, Lady Gaga og Kelly Osbourne har smurt tykt på denne gangen. Foto: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning