Catwalkrapport høst 2005

Trendene for høsten kan deles opp i seks tema og stikkord. La deg inspirere!

Publisert Oppdatert
-Dresser og drakter, særlig med skjørt.

Det viktigste i år er at jakken og underdelen er i samme stoff og mønster. Designet kan gjerne være enkelt, et belte i livet gjør det mer spennende, og en flott veske setter prikken over i'en.

-Korte, spesielle jakker.

Pelsjakker, uniformspreget eller med spesielle mønster. Også her er et belte i livet med på å gjøre antrekket mer spennende. Særlig jakker med knytting ala karateoverdeler er trendy i høst, men vær forsiktig med hva du bruker de til, jo mer spesiell jakken er, jo enklere bør tilbehøret være.

-Pelsvester

Høstens kanskje viktigste plagg. Vi snakker ikke om en sliten arving fra 70tallet, nå skal vesten være sofistikert, glamorøs og pyntet. Ikke engang prøv å være casual med en slik vest, du er rett og slett nødt til å vekke oppsikt!

-Feminine, romantiske plagg

Avrundede utringninger og vide ermer, ballongskjørt og innsving er viktige stikkord i høst. Belter som markerer livet og topper med svært feminin fasong dominerer motebildet i høst, og går som en rød tråd gjennom hele sesongen. I motsetning til sommerens florlette stoffer faller høstens tweed, ull og andre grove materialer at timeglassfasongen blir framhevet nesten av seg selv.

-Militær

En militærjakke, og gjerne frakk, er tingen å ha i skapet i høst. Sjekk loftet, finner du en frakk med militærassosiasjoner blir den ikke feil denne sesongen. Om du ikke finner noe har H&M laget en flott frakk i sort og rødt med tydelig militær inspirasjon. Kjør stilen fullt ut med grove støvletter.

-Tweed

Grove skjørt og jakker i tweed er helt riktig denne høsten. La gjerne plaggene gå i jordfarger, og pynt opp med moteriktige grove støvletter i antikt skinn. Tweedplagg får du denne høsten både billig hos kjedebutikkene og dyrt hos designerene. Et sikkert valg!

---

Foto: Skjørt fra H&M

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning