Brun i kulda

Slik bruker du faketan på riktig måte!

Publisert Oppdatert
En sommergyllen hud under en vakker kjole er aldri å forrakte på julebordet eller på andre fester, selv om solen ikke skinner ute. Men ikke gå i selvbruningsfella med skjoldete flekker!

Sur lukt?

Dette er lurt å tenke på når du bruker selvbruningsspray, gelè, skum eller krem.

Selvbruningsprodukter virker gjennom å farge det øverste hudlaget. Dette betyr at du må gi produktet tid til å farge huden og ikke nødvendigvis påføre mer med en gang.

Vent til hudpleieprodukter har tørket på huden før du påfører selvbruningsproduktet, ellers kan dette irritere huden.

Selvbruningsprodukter kan lukte surt på huden. Dette kommer av den kjemiske reaksjonen som farger huden din. Forskjellige produkter inneholder forskjellige grader av effektive ingredienser, derfor kan lukten variere. Noen timer etter at du har påført produktet vil den sure lukten gradvis gå bort, men den vil ikke forsvinne helt før du har dusjet.

Fargen varer fra tre til fem dager og forsvinner gradvis over tid. Du behøver ikke vente til fargen er gått helt bort før du påfører på ny, men mange kvinner mener at de får en jevnere farge om de venter.

Prisene på selvbrunere varierer svært mye, men det er ikke nødvendigvis de dyreste som er de beste. Som med de fleste kosmetiske produkter gjelder det å prøve og feile litt før du finner det produktet som fungerer best for deg. Noen klager på at de billige produktene lukter verst, andre sier at de dyre merkene ikke farger så godt som de burde. Noen foretrekker en dyr spray fordi det er lettere å påføre, andre ønsker å bruke det samme merket som deres daglige bodylotion. Hør med venner hva de anbefaler og prøv deg frem, eller spør om råd i velværeforumet!

Det er ikke alltid lett å vite hvilken farge du skal velge. Men en tommelfingerregel er at jo mørkere farge du velger, jo falskere ser fargen ut. Forsøk å ikke gå mørkere enn medium uansett hvilken hudtone du har. Du kan alltid påføre mer om fargen ikke er mørk nok for deg.

Gode tips

For at den falske brunfargen skal se så naturlig ut som mulig er det noen få tips du lett kan følge:

  • Unngå for mye smøring med hendene, dette lager merker.

  • Ikke påfør like mye farge over alt, vi får aldri den samme fargen over hele kroppen når vi soler oss. Påfør produktet veldig lett på føttene dine, rundt anklene og på toppen av hendene dine, steder som normalt sett får en lysere farge.

  • Unngå å spraye/smøre hælene dine, innsiden av armene, fingrene og under armene. Om du får produktet på disse stedene bør du vaske det av deg før det tørker.

  • Påfør selvbruning på ansiktet på en lett måte, sørg for å påføre jevnt rundt nesen, ørene og på halsen.

  • Velg en farge som ikke er for mørk for deg.    Kilde: Ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning