Bruk mindre tid, og se bedre ut!

Man trenger ikke å stå foran speilet i timesvis for å få frisyren til å se bra ut. I følge magasinet Marie Claire kan man oppnå samme resultat ved å ta snarveier. Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert


Vask hodebunnen
I følge Louise O'Connor, eier av frisørsalongen OC61 midt i New York city er det ikke nødvendig å bruke lang tid på å vaske håret. Konsentrer deg om hodebunnen når du vasker håret. Håret ditt er mest skittent innerst ved hårrøttene. Masser sjampoen inn i hodebunnen og skyll av. Vannet vil dra sjampoen gjennom resten av håret og fjerne eventuell skitt.

La balsamen sitte i
Det tar lang tid å skylle ut balsam, men om du har tørt eller skadet hår kan du med fordel være litt sløv når du skyller. Hvis håret får beholde et tynt balsamlag vil håret se mindre tørt ut, og du slipper sannsynligvis å bruke stylingprodukter for å roe ned statiske småhår, sier O'Connor.

Føn minimalt
Om du har en frisyre som krever at du føner håret på plass, forsøk å føne de viktigste områdene som pannelugg og verver, og la resten lufttørke. Sunnere for håret, og du sparer tid.

Enkelt volum
Lyst på volum, men ikke tid til hårruller og føning? For å skape volum kan du spraye hårspray på fuktig hår, og fest så solbrillene på hodet som et hårbånd. Samtidig som håret lufttørker vil håret få volum. Denne teknikken passer best for de som har litt fall eller krøller i håret, om du har linjalrett hår vil volumet lett se litt rart ut.

Velg frisyre med omhu
Om du ikke har tid eller råd til å gå til frisøren ofte, be om en frisyre som ikke er så oppklipt neste gang. Har du rette lengder vil riktignok frisyren lett se litt kjedeligere ut, men den gror i alle fall ikke så raskt ut av fasong som en frisyre med mange lengder. I tillegg er en frisyre uten for mange lengder enklere å style.

Ha nødløsninger for hånden
Om håret virkelig ikke vil oppføre seg som du ønsker kan en enkel oppsats eller til og med en hatt eller et skjerf gjøre susen. En hårspenne med klype gjør det enkelt å sette opp håret i en fei, og til varme sommerdager er det lekkert med et skjerf rundt hodet, som holder håret vekk fra ansiktet.

Siste utvei
Hvis du fortsatt syns hårstellet høres slitsomt ut kan du jo bestille en time hos frisøren for å få unnagjort sommerklippen. Hva med en look a'la Sinead O'Connor?

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning