Brasiliansk hårmote

Etter at brasiliansk voksing for alvor ble gjort kjent via tv-serien «Sex og singelliv» har flere og flere norske jenter blottlagt sine edlere deler for en hudpleier.

Publisert Oppdatert
Behandlingen har vært tilbudt i New York siden 1994, hvor den mest kjente salongen heter J. Sisters. Denne salongen består av syv søstere fra Brasil. Søstrene har behandlet kjente stjerner som Kirstie Alley, Paula Yates, Jennifer Grey og Gwyneth Paltrow. Først nærmere ti år etter ble trenden kjent i Norge.

De fleste jenter pleier å stusse litt i bikinilinjen, men hårmoten forandrer seg. Brasiliansk voksing betyr rett og slett at håret i underlivet blir fjernet med voks. Noen velger å beholde en trekant eller en stripe, og noen velger å fjerne alt.

Så til selve behandlingen..

Før behandlingen bør du sørge for å holde deg unna barberhøvelen i et par uker, ellers kan hudpleieren ha problemer med å få tak i hårene. Hvis du ikke pleier å barbere deg kan du klippe ned håret slik at det er igjen cirka 1 cm. Hvis du ikke klipper selv så vil hudpleieren gjøre det, er håret for langt er det vanskeligere å vokse det bort, og det kan være mer smertefullt.

Noen behandlere vasker deg før du begynner, andre lar deg vaske deg selv. Noen tilbyr en engangstruse, men mest sannsynlig må du belage deg på å være naken på underkroppen. På overkroppen kan du ha på deg det du vil, men det kan lønne seg å ta på seg noe lett noe, det er nemlig ikke unormalt med svettetokter underveis i behandlingen..

Bena til alle kanter

Etter at terapeuten har blitt enig med deg om hva du ønsker blir du bedt om å legge deg ned på en benk. Terapeuten begynner å legge voksen på, og du må naturlig nok flytte bena slik terapeuten vil, slik at hun kommer godt til. Det betyr altså at du må legge igjen sjenansen hjemme, for her får du ikke skjult mye! Fordelen er at alt håret blir borte, også der du vanskelig kommer til selv. Husk også på at hudpleierne gjør dette hele tiden, så det er ingen grunn til å være flau. Hudpleieren fjerner hår fra rundt anus og frem til venusberget, og også oppå venusberget, alt ettersom hva du ønsker. Mange tror at kjønnsleppene og området rundt klitoris er det verste å vokse, men det er faktisk venusberget som er mest følsomt.

Etter at hudpleieren er ferdig med å vokse så kan det hende hun tar frem pinsetten for å fjerne småhår som sitter igjen.

Vedlikehold med kremer

Behandlingen tar fra 10 minutter og opptil en time avhengig av hårvekst, men vanligvis tar det mellom 30 og 45 minutter første gang, om hudpleieren er nøye. Spesielt etter første behandling kan huden bli sår og nuppete de to første dagene etterpå. Etter behandling to og tre går sårheten fortere over. Samme dag som behandlingen kan det lønne seg å bruke en krem som hemmer hårveksten slik at du beholder det glatte resultatet lenger.

Et par dager etter vil en krem som inneholder fruktsyrer bidra til å unngå inngrodde hår og rødhet. Denne kremen bør ikke brukes med en gang etter behandlingen, da den kan være for sterk mot helt nyvokset hud. Vit-A-Plus Hand and Body Cream fra MD Formulations er kjent for å være en av de aller beste fruktsyrekremene på markedet, og koster omkring 500 kroner hos hudpleier. I tillegg kan det lønne seg å peele huden to til tre ganger i uken.

For å vedlikeholde resultatet bør du gå til ny behandling hver tredje eller fjerde uke. Det vil gjøre mindre og mindre vondt for hver gang, og det tar også kortere tid etter den første behandlingen. Mange hudpleiesalonger opererer med pris per kvarter, og totalprisen bør ligge på mellom 4 og 500 kroner første gangen.

Kilde: bareclinic.no

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning