Bort med kroppshår!

Lær å fjerne hår på en skånsom måte!

Publisert Oppdatert
Det er et herk å barbere ben, under armene og bikinilinjen annenhver dag. Dersom du barberer grundig og nøye, vokser ikke hårene tilbake så raskt som de pleier!

Visste du at..

- barbering ikke påvirker ettervekst, størrelse eller farge på hårene? Barbering fører heller ikke til at hårene vokser ut tykkere, mørkere eller raskere, men det gjør at hårtuppene blir tynnere.

- underarmhår vokser nesten 50 prosent raskere enn hårene på bena dine?

- om du bruker en god, ergonomisk barberhøvel som føyer seg etter dine kurver, spiller det ingen rolle hvilken vei du barberer deg? Men under armene bør du barbere oppover, nedover og fra siden da hårene vokser i forskjellige retninger.

- jo lettere du barberer deg, jo grundigere blir barberingen? Bruker du lette bevegelser vil bladene glide godt over huden og ta med alle hårene.

- du bør skifte barberblader regelmessig hver måned? Da får du best utbytte av din barbering.

Perfekt barbering

1. Du bør enten bade eller dusje før du barberer deg, men ikke i mer enn 20 minutter. Da dehydreres huden og du får ikke så glatt barbering som du gjerne vil ha. Påfør en barberingsgelè for å fange fuktigheten i hvert tak. Om du bruker såpe kan dette tette barberbladene i høvelen og forårsake tørr og flassete hud.

2. Det ideelle er å bruke relative nye barberingsblad. Nye blader gjør at barberingen blir tettere, og sjansene for å skjære seg minskes.

3. Ikke press for hardt med høvelen. Barbere deg så lett som mulig, og barbere deg i den retningen du synes er mest komfortabel. Når du barberer deg under armene, må du løfte armen slik at armhulen er stram.

4. Spare de vanskeligste stedene som ankler, lår og baksiden av knærne, til slutt. Stedene krever mest konsentrasjon og dermed er det best å barbere de når du er mest komfortabel med høvelen.

5. Når du har barbert deg skal du avslutte med en rik og fyldig fuktighetskrem, helst innen fem minutter. La det deretter gå fem minutter før du kler på deg.Kilde: P&G Beauty`s The expert guide to female hair removal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning