Bort med appelsinhuden

Gjør lår og rumpe klar til en mer lettkledd sesong! Her får du eksperttipsene.

Publisert Oppdatert
Over 80 prosent av alle kvinner har appelsinhud på lårene og baken, og det er faktisk totalt uavhengig av størrelse, til og med de slankeste damene har appelsinhud. Det store spørsmålet de fleste kvinner stiller seg, er om dette i det hele tatt er mulig å forebygge?

Redusere appelsinhuden

Nordisk Fagsjef hos Dermanor Kjersti Johansen, forteller at metodene for å forebygge appelsinhud stort sett er de samme som for å behandle appelsinhud.

- Massasje av lår, rumpe og andre berørte områder med gode anti-appelsinhudprodukter kombinert med en sunn livsstil vil kunne forebygge bra. Det er også viktig å unngå store svingninger i vekt siden dette ofte ødelegger hudens elastisitet slik at eventuell appelsinhud blir mer synlig, forteller Johansen til Kvinneguiden.

Fagsjefen mener at det mest effektive for å redusere appelsinhud er apparatbehandlinger i kombinasjon med effektive hjemmeprodukter. Her får du hennes tips:
 • En kombinasjon av lymfedrenasje, elektrostimulering, varmebehandling og ultralyd vil sammen gi veldig gode effekter mot de uønskede klumpene av fett under huden. En slik behandling er ganske tidkrevende og vil koste litt, men vil gi de aller beste resultater! Oppfølging hjemme gir ekstra god effekt.
 • Skal man bare gjøre noe hjemme, kan man selv massere områdene med appelsinhud med gode hjemmeprodukter som angriper fettansamlinger og bryter ned fibrosene rundt fettcellene slik at appelsinhuden blir redusert. Men skal man lykkes med dette må man være flittig og massere inn produktet daglig morgen og kveld over noen uker. Effekten er ikke varig, men mange opplever bedring i perioden de masserer og smører.
 • Samtidig som man driver med hjemmebehandling med produkter, bør man være flink til å trene og spise sunt samt drikke godt med vann. Det å få opp blodsirkulasjonen hjelper mot appelsinhud og ved å drikke godt med vann får kroppen renset ut mye avfallsstoffer som er med på å danne appelsinhud.
 • Massasjen skal ikke være så hard at vevet blir skadet. Blir det blåmerker har du massert alt for hardt. Dette vil kunne gi arrdannelser i huden og faktisk forverre appelsinhuden.
 • Arvelig faktorer

  Hvis moren din sliter med mye appelsinhud, skal du ikke se bort i fra at også du kan utvikle mer og mer. Det er nemlig en stor arvelig faktor i utvikling av appelsinhud.

  - Da er det desto viktigere å forebygge utviklingen for å unngå problemet. Det er også sett forskjeller mellom kvinner fra ulike land. I rike vestlige land hvor det er en overflod av usunn mat og junk-food, er appelsinhud vanligere enn i østlige land med et mer naturlig kosthold, forteller Johansen.

  I tillegg kan hormonelle endringer og medisinbruk også være med på å forverre appelsinhud hos noen kvinner.

  Mirakelkremer?

  Mange forskere og leger mener at det ikke finnes en eneste krem som kan fjerne eller hjelpe mot appelsinhud, men Johansen mener at det ikke er utført veldig mange kliniske forsøk med appelsinhud-reduserende produkter.

  - Dette er fordi slike utprøvinger er svært kostbare. Men det finnes dokumentasjon på at theophylliner som koffein og andre ingredienser i hudpleieprodukter har effekter mot appelsinhud, sier Johansen.

  Hun mener at leverandører av aktive ingredienser og hudpleieprodusenter utfører egne tester som viser effekter. Forskere og leger vil helst ha randomiserte kliniske studier før de godtar resultater. Produkttester gjort av leverandører blir ikke alltid godtatt av denne gruppen.

  - Men effektene kan være reelle selv om de ikke er bekreftet av vitenskapelige studier, sier hun.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning