Bloggelicious!

- Det hadde vært moro om nordmenn hadde vært litt mindre slaviske til akuelle trender, sier Sigrid Bjørkum. Flere tusen mennesker er interessert i 24-åringens meninger om mote og stil.

Publisert Oppdatert
Hun klarer seg ikke uten to par mørke jeans - en baggy og en tight som hun kan veksle mellom. Grå hettegensere er viktige, fine hvite sneakers, et par fine støvletter, og en stor veske med plass til en Macen, treningstøy og alt mulig annet - det er oppskriften på Sigrid Bjørkums 'must haves'.

Joggebukse in fashion!

Hun elsker mote, men er ikke fanatiker. 24-åringen bare blogger om mote, trender og diverse interesser, men faktum er at leserne er blitt hekta. Bloggen Siggelicious har opptil 1200 sidevisninger hver eneste dag, Sigrids meninger og anbefalinger er populære som få.

- Det som er så fint med Norge er den litt mer avslappede holdningen til det å være trendy. Folk har sin egen stil, og stresser ikke med å ha på seg det nyeste av det nye hele tiden, mener Sigrid og forklarer om hensikten med bloggen;

-Det viktigste er at du trives i det du går i, og det er også noe av det jeg prøver å jobbe med i bloggen min. Den skal være litt uhøytidelig! Jeg tasser rundt i joggebukse og sneakers ganske ofte, og ser på det som en like stor del av stilen min som et par Marc Jacobs pumps hadde vært - som jeg ikke har og sikkert aldri kommer til å få heller..hehehe!

Den smilende jenta serverer leserne fargerike nyheter fra inn-og utland, og fra sitt eget, moteriktige liv. Selv mener Sigrid at bloggen holder henne oppdatert;

- Jeg har ikke noe bestemt mål med bloggen min, jeg skriver den fordi jeg syns det er moro og når jeg ser at folk liker å lese den, inspirerer det meg til å fortsette. Samtidig gjør blogginga at jeg holder meg oppdatert, ikke bare innenfor moteverden men også iforhold til hva som skjer i verden i henhold til design, arkitektur, happenings og andre ting. Og i tillegg får jeg kontakt med folk jeg ikke hadde møtt om jeg ikke hadde blogget, forklarer Sigrid.

Tett på nettet

24-åringen mener bloggingen er en ny måte å kommunisere på, noe som gjør det lettere å få med seg hva som skjer i verden.

-Det er en ypperlig måte å fortelle det videre på. Samtidig er ofte blogger litt mer personlige, noe som gjør at det er artigere å lese. En har noen å forholde seg til, kanskje et ansikt, kanskje en spesiell skrivemåte, og med kommentarfunksjonen blir det også toveiskommunikasjon. En dialog skapes, og dermed også nye nettverk. En finner likesinnede rundt om i verden og kan kanskje utnytte dette ved senere tidspunkt, sier Sigrid.

Sthlm -style

Hun begynte å blogge i januar 2006 mens hun var halvveis i utvekslingsåret sitt på Arkitekturskolen i Stockholm. Hun hadde lest flere svenske moteblogger høsten før og opplevde Stockholm som en super shoppingby.

- Jeg fant ut at blogging var en fin måte både å formidle til venner, kjente og familie hva jeg drev på med i Stockholm i tillegg til å skrive litt om mote. Interessen for mote har vært der lenge. Med arkitektstudiet mitt, kommer fokus på design og interiør, og gradvis har mote og stil blitt en stor interesse, forteller Sigrid.

Hun flyttet til Oslo i høst og gikk et halvt år på AHO før hun så tok et halvt år fri for å jobbe. I dag jobber hun på et arkitektkontor fram til august. Etter dette skal hun begynne på diplomoppgaven sin som skal være ferdig i mars 2008. Hun vil se det an hva hun gjør videre, men blogger trofast i mellomtiden.

- Jeg har litt over 400 faste lesere daglig - fra ulike ip-er, og mellom 1000-1200 sidevisninger hver dag. Jeg nærmer meg 200 000 sidevisninger på nettblogg-bloggen som ble satt opp i starten av juni. Folk vet at det kommer oppdateringer utover dagen, og er derfor innom og kikker flere ganger. Jeg synes det er veldig hyggelig med trofaste lesere!

Tid og krefter

Sigrid sorterer bloggen i faste spalter og gjør det enklere for seg selv og leserne å finne tilbake til innlegg som er skrevet tidligere. Nye kategorier legges til etterhvert, andre har vært med helt fra starten. Underpunkter som 'Dagens outfit' fokuserer mer på detaljer i antrekket og små glimt av hva som gjør at det fungerer i motebildet. 'Fan va nice' er en kategori der hun kommer med tips til en side eller happening som har noe ekstra ved seg og som er verdt en titt.

Nylig har Sigrid begynt med noe hun kaller fredagsfilming som er små filmsnutter fra ulike butikker hun er innom.

- Jeg skal ikke legge skjul på at mye av tiden min går med til å enten tenke på bloggen eller drive den. Når jeg ser noe fint, tenker jeg med en gang; "åh, det må jeg blogge om!". Til tider kan det være litt slitsomt, og jeg blir nødt å trappe ned litt på antall poster per dag i nærmeste framtid. Siden juni har jeg i snitt hatt fem poster om dagen, og det går ganske mye tid og krefter til å holde det tempoet. Men det er artig likevel, forklarer Sigrid.

Hun tror det er mest jenter i alderen 16-30 som leser på siden hennes i tillegg til venner og familie som er innom daglig for å se hvordan det står til med livet hennes.

- Jeg har fått utrolig mye fine tilbakemeldinger etter å ha blogget i et år, og det er moro å høre at folk liker bloggen. Det tar mye tid, og da er det greit å høre at det du gjør blir godt mottatt. Noen skriver kommentarer, noen skriver mail og noen sier det muntlig. Jeg tror folk trives med å kunne gå inn å lese litt smånyheter om mote og stil og Sigrid et par ganger om dagen, sier hun.

80s - freak

De som leser bloggen fast, har forstått at Sigrid har lagt sin elsk på 80-tallsmoten som nok en gang er på full fart inn i dagens motebilde. Hun forteller at det hun har sett og fått inspirasjon av fra 80-talls serier og bilder, er at alt er litt for stort i forhold til det vi ha sett siden 90-tallet. Stramme bukser og tettsittende topper er ikke noe for Sigrid.

-Jeg er mer fan av litt stygge, fargerike prints, baggy gensere og bar skulder som det var på 80-tallet, sier Sigrid.

Hun mener nordmenn er avslappa i moteveien, men at vi også har mye å lære.

- Et eksempel er at det sin tid før skinny jeans ble poppis her til lands, men når det da først blir populært er det som om folk ikke tør å gå i noe annet enn skinnyjeans i to år fremover. Varier! Og bli flinkere til å handle 2nd-hand, ivrer Sigrid. Hun tror normenn kan komme langt ved bare å bruke litt mer farger og skaffe seg en særegen stil ved å variere og mikse klærne mer.

Selv har hun en forkjærlighet for grå hettegensere og oversizede hvite t-skjorter. Gode sneakers må hun ha siden hun springer mye rundt om dagene. Til fest er kjoler med tubesnitt favoritten, eller bare lang skjorte over tights. Sigrid samler inspirasjon fra hvor som helst;

-Fra venner, magasiner, nettsider eller tv. Men jeg tar på meg det jeg føler meg komfortabel i. Om jeg har en genser jeg vet strammer litt eller er litt fort kort, blir den hengende i skapet. Jeg må kunne gå rundt uten at noe gnager. Høyhælte sko er ikke min greie, forklarer den ivrige bloggeren.

Bartley til Minimarket

Blant designere føler Sigrid for å nevne flere i fleng.

-Mange har mye bra, men om vi snakker high fashion er Luella Bartley en designer det er lett å like når det kommer til sammensetning og farger. Bernhard Willhelm er også en favoritt. Jeg er egentlig ikke superfan av noen, men henter inspirasjon fra alle, forklarer bloggeren og fortsetter.

- Av mindre designere er det veldig mange bra svenske: for eksempel Minimarket, Carin Wester, Whyred. Danske Henrik Vibskov og Won Hundred bør også nevnes.

Sigrid mener Oslo er Norges vinner når det gjelder godt utvalg av klesbutikker, likevel synes hun også at Bergen er en up-and coming moteby. Fremdeles kunne hun tenke seg å se flere nye klesbutikker her til lands. Hun nevner fem kjappe;

- Jeg savner butikker som svenske Weekday, Urban Outfitters, Topshop, APC og Victorias Secret!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning