Blå høst

Denne høsten kommer dongeri i alle variasjoner, og til og med moteuken i New York har hatt jeansdesign på catwalken. Nå blir kunsten å ikke kle seg i alt på en gang.

Publisert Oppdatert
- Dongeri har i løpet av 2006 fått en nyvunnet respekt blant de store designerne. Og dét er reflektert i høstens motebilde, forklarer Vanessa Rudjord, sjefredaktør i motemagasinet Costume.

- Og for første gang har store jeansmerker som Miss Sixty og Sass&Bride hatt egne visninger på moteuken i New York, spekket med denim, tilføyer hun.

Ifølge Rudjord skal jeansene nå være trange og uten oppbrett. Jo høyere liv buksa har, desto tøffere er den. Blir det for ekstremt, er en bukse med lavt liv og seler kanskje tingen? Her er det i hvert fall mye å velge i mellom.

Bryt opp

Nesten alle plagg kan fåes i dongeri. Olaskjørtet er et viktig element, og kommer i alle fasonger. Skjørtelengden bør være fra rett under kneet og oppover, gjerne mini. Plukk gjerne ut ett med broderier, fuskepels eller andre fargerike detaljer. Du kan selv forvandle en kjedelig jakke eller et skjørt, ved å brodere eller sy på merker og bånd. En jeanskjole kan sprites opp med et bredt belte i livet og en kort jakke i tweed. Og med en myk og feminin bluse under, blir en liten herrevest i dongeri, høstens favoritt.

- Det er viktig å bryte opp med andre elementer. Dongeri fra topp til tå er ikke så fint, men bland gjerne forskjellig farger, som for eksempel sorte jeans og en blå vest. For å bryte opp den røffe looken, er det fint med hvite bluser, gjerne med rysjer, eller sorte sexy blonder, råder Rudjord.

Viktig å vite om dongeri er det at stoffet utvider seg. Snitt og passform er viktig denne sesongen, så det er lurt å kjøpe plaggene i en litt liten størrelse. Etter noen dagers bruk, vil de sitte perfekt - og du slipper å angre på at du kjøpte en størrelse for stor.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning