Årets heteste solbriller

Se bildene her!

Publisert Oppdatert
Årets solbrillemote er preget av konstraster, og inneholder noe for de fleste. Det meste er lov, men skal man trekke ut én tydelig tendens kan man si at god design og elegant luksus er in, mens store blingdetaljer definitivt er ut.

Elin Skjærven Skandsen i Specsavers forteller at de har tre klare solbrilletrender denne våren.

- Vi har den klassiske, den individualistiske og lekne stilen, og til slutt en vintage-inspirert solbrillemote. I den første kategorien er fargene svart, grått og brunt mest brukt, med detaljer i sølv - eller gull. De klassiske solbrillene er ganske store og har en avrundet form i år, og pilotbrillen er fortsatt en klassiker, forteller hun.

Knallfarger

Ønsker du deg et par solbriller som skiller seg mer ut, kan du leke deg med farger, størrelser og former, og gå gjerne for kattebrillene, en av sommerens heteste trender.

- Det gjelder å finne sin egen stil og forsterke denne gjennom valget av solbriller. I denne kategorien er alt lov. Eksperimenter med farger og størrelser, foreslår Skjærven Skandsen.

Markedsdirektør Jannicke Rognstad fra Synsam stemmer i, og forteller om knallfargede briller som virkelig skiller seg ut:

- 80-tallet gjelder fortsatt for de vågale, og store designernavn har trykket signalfargene til sitt bryst. Solbriller er et av de moteelementene vi nordmenn virkelig utrykker vår personlighet med, og denne sesongen byr på store muligheter til å utfolde seg. Jeg tror at til og med norske menn er klare for litt farge, sier Rognstad.

De mindre vågale kan trøste seg med at de klassiske brillene fortsatt holder stand:

- Pilotbrillen, de eksentriske katteøynene og Jackie O.-brillen er høyaktuelle, og klassikerne fra Persol og Ray Ban er naturligvis også med, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning