ANTREKK 17- mai

Her er fy-listen på 17. mai

Unngå disse klestabbene.

HELT FEIL: Styr unna korte kjoler og skjørt og altfor dyp utringning på 17.mai. Da bør du altså ikke gjøre som, fra venstre, playmate Shauna Sands og venninnen, Alexa Vega, Cassie Scerbo eller Vanessa Hudgens.
HELT FEIL: Styr unna korte kjoler og skjørt og altfor dyp utringning på 17.mai. Da bør du altså ikke gjøre som, fra venstre, playmate Shauna Sands og venninnen, Alexa Vega, Cassie Scerbo eller Vanessa Hudgens. Foto: FOTO: Stella Pictures.
Publisert Oppdatert

Om du ikke har bunad til nasjonaldagen, har du likevel mange muligheter.

- For all del, ikke la kjolen være for kort. Ikke gå for den mest sexy kjolen du har, men ta på deg heller en kjole som er litt mer konservativ, sier Anette Ousdal, Showroom kordinator ved This Is PR.

Kledd for svigermor

17. mai er nemlig slett ikke dagen for de korteste skjørtene og de dypeste utringningene. Skal du på fest på kvelden, tipser Kari Ligaard, pressekontakt ved House of Communication A/S, at du kan du ta turen hjem for å skifte.

- Dette er dagen for å være litt "classy" og klassisk. En fin huskeregel er at man skal gå kledd slik at man skal kunne møte sin svigermor. Tenk at du skal kunne støte på din svigermor uten å måtte rødme. Dette er dagen for søte kjoler med en blazer, et enkelt blyantskjørt med en fin topp, eller for den klassiske drakten. Dette er dagen hvor man ikke stiller med lårkort og den dypeste utrigningen. Dette er dagen vanlige mennesker kan trekke i pastellfargede antrekk som de kongelige, mener Ligaard.

Samtidig understreker hun en annen ting som er ikke passer så bra på nasjonaldagen:

- Joggebukser og jeans er også fy. 17. mai er en dag der man skal pynte seg enten man har store planer, eller man bare skal rusle en tur for å se på livet.

Her får hun støtte fra Anette Ousdal;

- Jeansen! Det er én dag i året. Vær så snill å la være å ta på deg hverdagsbuksen. Og joggesko! Du er ikke på joggetur på 17 mai. Selv om det er mye gåing, invester heller i noen gode, pene sko, anbefaler hun.

Mot vær og vind

Dropp dette:

Skal du kle deg rett til 17.mai, bør du for all del unngå dette:

  • Altfor kort kjole. Grensen går ved rett over knærne. Bruk tykk strømpebukse under for å skjule litt mer.
  • Det samme gjelder dyp utringning. Dette gjør du lurt i å styre helt unna.
  • Dropp jeans eller joggebukse. Dette er dagen for å hedre moderlandet, og du viser mest respekt ved å pynte deg litt mer enn du vanligvis gjør.
  • Ikke gå med ubehagelige sko med altfor høye hæler. Det vil gjøre vondt når du har gått en stund, og det er ganske usexy å halte av gårde i finstasen.

Det er ikke alltid like lett å spå været for dagen, så her gjelder det å tenke på komfort ved siden av å være pent antrukket. Først og fremst bør du ha gode sko.

- 17. mai er ofte en dag der man må gå store distanser da det ofte er vanskelig å få tak i taxi og kollektivtransport gjerne kjører med redusert trafikk. Bruk derfor sko som ikke gir gnagsår og vonde føtter etter noen timer. Om du har nye sko, kan det være lurt å bruke noen kveldstimer hjemme på å gå disse inn, for å være helt sikker på at man unngår gnagsår, sier Ligaard.

Ousdal tanbefaler deg å ha et par ballerinasko i vesken dersom du går med høyhælte sko.

- Ta også på deg gnagsårplaster før du har fått gnagsår for å forebygge, sier Ousdal .

En annen ting er å kle seg etter været.

- Blåser det surt, så kan det være lurt med en cardie i vesken. Er det deilig og varmt, kan en lett sommerkjole kanskje passe seg, men om været er kaldt, så gjelder det å kle litt mer på seg, sier Ligaard.

Behagelig og pent

Det er mange plagg som både ser bra ut på og er behagelig å gå med.

Kari Ligaard er tilhenger av det klassiske.

- Jeg foreslår en enkel, løs kjole med en passende blazer eller annen jakke til. Gjerne med belte som matcher skoene. Lekre ballerinasko kan være mer behagelig enn dine høyeste pumps. Et enkelt blyantskjørt med en søt topp er også et lekkert alternativ, sier hun.

 

HVITT PÅ HVITT: En av de største trendene denne våren og sommeren. Blazer fra Lindex, 499 kr, bluse fra Cubus, 249 kr, skjørt fra Nina Jarebrink, 1999 kr, veske fra Lindex, 199 kr.
HVITT PÅ HVITT: En av de største trendene denne våren og sommeren. Blazer fra Lindex, 499 kr, bluse fra Cubus, 249 kr, skjørt fra Nina Jarebrink, 1999 kr, veske fra Lindex, 199 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen