Høstens skomote

- Alle damer bør finne sin drømmeskolett

Les om de nyeste skotrendene - og de gamle som fortsetter.

Publisert Oppdatert

Trendelementer i høst

  • Androgyne chelsea boots.
  • Nagler.
  • Lakk.
  • Sneakers med innebygget kilehæl.
  • Westernstil med semskede materialer og broderier.
  • Over knee støvletter.
  • Reimer.

For mange er høsten favorittsesongen når det kommer til mote og trender.

Og det er kanskje ikke så rart når butikkene fylles opp av all slags godbiter!

Dette gjelder særlig på skofronten.

Denne sesongen kan du pryde føttene med alt fra sexy over knee -støvletter, pumps med metallhæl og herreinspirerte chelsea boots.

Skotrender denne høsten

Hilde Tucker, innkjøper og kolleksjonsutvikler ved Eurosko forteller at høstens skomote er mye nettere og har mer "city-look" en foregående sesonger.

- Mye av inspirasjonen kommer fra klassisk britisk, litt androgyn stil med enkle overdeler og blankere materialer, sier Tucker til Kvinneguiden.

Hun mener at det i motsetning til foregående sesonger ikke er like mye høye skaft på støvlettene, men veldig fokus på ankelkorte skoletter.

- Det kommer også inspirasjon fra westernstil med semskede materialer, broderier og applikasjoner, men stilen er fortsatt ganske urban. I tilllegg ser vi masse tøffe nagle detaljer på skoene igjen etter en ganske kort pause fra motebildet, forteller Tucker.

Helene Christophersen, innkjøper hos DNA, mener at høstens skomote er hakket tøffere enn tidligere sesonger;

- Skoletter i tøffe materialer, og boots med kraftige såler dominerer skobilde. Skinnet er grovere og detaljene råere, som for eksempel nagler. Samtidig er moten nå også mer sporty enn tidligere. Innebygde kilehæler er det hotteste akkurat nå, sier Christophersen til Kvinneguiden.

For den trendbevisste

Smaken er som baken, men har du lyst å være ekstra trendy, bør du skaffe deg et par chelsea boots, mener Hilde Tucker:

- Det er helt klart chelsea boots som gjelder for den trendbevisste. Det vil si ankelboots med strikk på begge sider av skaftet. De kommer i mange forskjellige varianter i høst, både med og uten høy hel og den klassiske, stilrene looken passer til enhver anledning, sier Tucker.

Helene Christophersen mener at alle damer bør skaffe seg et par sporty kilehæler i høstlige fargekombinasjoner.

- Man finner et bredt utvalg, og garantert noe for en hver smak. I tillegg bør alle finne sin drømmeskolett. En perfekt skolett er både tøff og komfortabel, og kan brukes både til hverdags og fest, mener Christophersen.

Silje Brøter Olsen, Brand Manager ved skokjeden Aldo, forteller at høye støvletter har vært svært populære i Skandinavia tidligere, selv om det de siste årene har vært størst fokus på ankelboots.

- Men denne sesongen vil man igjen se mer av over knee - støvletter, sier Brøter Olsen til Kvinneguiden.

Hun mener det ikke er noen tvil om at nordmenn flest kjøper svarte og brune sko og støvler, men i år ser man at farger som grønn, navy og ikke minst burgunder er nytt.

- For sko til litt penere bruk ser vi at metall-detaljer på selve skoen er viktig og metallhælene fortsetter. I tillegg er ankelremmer viktig, forteller Brøter Olsen.

Trender som varer

Silje Brøter Olsen avslører samtidig at vi denne høsten også vil se at eldre trender faktisk varer videre gjennom sesongen.

- Det er alltid noen trender som overlever og det gjelder også for i år. Vi ser at leopardmønster er med, og ankelbooten er nok her for å bli en god stund til, sier Brøter Olsen til Kvinneguiden.

- Ønsker man å være ekstra trendbevisst skal man helt klart velge en sko eller støvel med nagler. Også dette har vært populært en stund, men det virker som om de norske jentene ønsker at det skal vare en stund til, sier hun videre.

Les også:

Her er de viktigste høsttrendene

Kathrine Sørlands beste motetips

Høstens hårtrender

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning