Alder intet hinder

Slik pleier du huden gjennom hele livet.

Publisert Oppdatert
Vil du fortsette å beholde ditt vakre ytre, skal du følge godt med og forebygge for hvert tiår. Nettstedet Ivillage forteller hva du kan gjøre.

20 -årene

I 20-årene skal du ta mest hensyn til akne og solskader. Det viktigste for deg er å beskytte huden med solkrem - hver eneste dag, selv om det er overskyet! Start med å smøre inn ansiktet og følg etter med halsen, brystet og hender.

Ideell hudpleie

Rensing: Bruk en mild skumrenser som fjerner sminke og overflødig olje uten å tørke ut huden.

Dagkrem: Bruk en lett fuktighetskrem som inneholder solfaktor og beskytter mot UVA og UVB stråler. Solkrem er den beste måten å forebygge tidlig aldring på, det er enda viktigere å bruke dersom du bruker akneprodukter som gjør huden mer sensitiv.

Behandling: Om du får milde akneutbrudd, bruk en kvisebehandling anbefalt av hudpleier. Ikke plukk på kvisene da dette kan føre til arr. Om du røyker, drikker og fester mye, kan du godt begynne på en antialdringsbehandling med en gang. Bruk et serum om natten som inneholder vitamin C.

Nattkrem: Velg en vanlig, lett fuktighetskrem om du trenger det, men for mange holder det å bruke dagkrem.

30 - årene

De største hudutfordringene for deg i dette tiåret er arr etter solskader eller graviditetsproblemer som har satt sine spor. På dette tidspunktet bør du begynne å peele huden regelmessig.

Rensing: Om du brukte en skumrenser i 20-årene, er det på tide å bytte til en renser som verken skummer eller tørker ut huden.

Dagkrem: Før du påfører solkrem, legg på en antioksidantrik fuktighetskrem. Det er gjort forskning på at antioksidanter jobber på samme måte som solkrem og hjelper mot solskader. Dessuten kan antioksidanter redusere gamle skader.

Behandling: Bruk retinoid for å forbedre hudteksturen og hudtonen din. Produkter som inneholder en høy dose med retinoid fåes kun på resept, men bruk produkter som inneholder dette om kvelden og unngå å legge produktet på øyelokk slik at de ikke irriterer sensitive områder.

Nattkrem: Om huden trenger mer fuktighet etter at du har påført et retinoidprodukt, bruk en enkel fuktighetskrem. Unngå overbehandling av huden.

40 - årene

I 40 -årene er bevegelseslinjer mellom brynene og rundt øyner og munn tydelige. Østrogennivået i kroppen er lavere og huden blir tørrere. Generelt trenger du å påføre mer fuktighet og kollagenbyggende ingredienser på huden.

Rensing: Bruk et renseprodukt som ikke skummer eller tørker ut huden.

Dagkrem: Bruk solfaktor daglig for å forebygge videre hudskader og velg produkter som inneholder antioksidanter som slåss mot frie radikaler.

Behandling: Når du har rundet 40 er huden mer enn noensinne avhengig av gode produkter. Hør hos hudpleieren din om hvilke produkter du bør bruke.

Nattkrem: Bruk en fuktighetskrem med et høyt nivå av stoffet glycerin eller hyaluronsyre som hjelper huden å opprettholde fuktigheten.

50 - årene

Her må du bare gi huden plenty med fuktighet, dette bør være ditt hovedfokus i 50-årene.

Rensing: Bruk en kremrenser som vil gi huden fuktighet og samtidig rense den.

Dagkrem: Velg en fuktighetskrem som inneholder solfaktor for å holde huden fuktig og beskyttet. Ingredienser som retinoler gjør huden mer solsensitiv, derfor må du beskytte deg.

Behandling: Om dagen kan du smøre deg med et serum som inneholder stoffet peptide under solkremen, dette hjelper på kollagenoppbyggingen.

Nattkrem: Det høres enkelt og billig ut, men vaselin kan forsegle fuktigheten i ansiktet om natten, noe som er mer viktig enn noen gang. Påføre litt vaselin over huden sammen med serum.Kilde: IvillageNyttige tjenester

FORUM

Underholdning