Å kle seg etter alderen

”Aldersgrensene” viskes mer og mer ut når det gjelder hvilke klesbutikker vi kvinner handler i. Tiden er forbi da man enten var fjortis eller kjerring.

Publisert Oppdatert
Det har vært mye snakk om størrelser i det siste. Noen kleskjeder har så små klær at man nærmest må være undervektig for å få de på. Andre kjeder forandrer størrelsene slik at en medium slett ikke betyr størrelse 38 lenger, men 40-42. Men betyr egentlig størrelsene noe for hva man skal ha "lov" til å ha på seg? Vil en spinkel 50åring kunne gå med bar mage uten at hun får rare blikk..?

For mange damer som har rundet 25 år er det absurd å handle noe i en BikBok butikk, uansett om klærne passer. Andre holder fast ved favorittmerkene, uansett alder. Det at klesbutikkene som henvender seg til unge jenter gjør klærne større fører til at langt fler kan handle i fjortisbutikkene.

Men hvor stilig er det egentlig, å se en kvinne i førtiårene i Miss Sixtybukser? Ikke så veldig stilig, spør du meg. Men så ser kan vi ta en titt i Se & Hør. Damene i frustrerte fruer er kledd i tettsittende bukser og ganske så minimale topper, Jennifer Aniston er 37 og ser ut til å være 25 i både kropp og antrekk, og Madonne bruker fortsatt turndrakt. Kan man ikke godta at man blir eldre? Det er da fullt mulig å være elegant og ungdommelig selv om man kler seg litt annerledes enn de som er 20 år yngre?

Moren min har alltid vært redd for å fremstå som det hun kaller "krampefjortis". Hun var sterkt i tvil om hun kunne kjøpe en jakke på B-Young, for hun følte seg slett ikke SÅ "young", selv om jakken var fin til henne. Ikke misforstå, mamma ser slett ikke "kjerring" ut, men hun erkjenner at hun ikke er 20 år lenger, og heldigvis for det!

Jeg er veldig glad for at min mamma kler seg som nettopp mammaen til en 25åring, og jeg håper at det ennå er noen år til vi har de samme favorittbutikkene. I mellomtiden er hun ganske morsom når hun forteller meg at hun har kjøpt seg "hoftebukse", som er 10 centimeter høyere i livet enn de jeg bruker..

Hør Hilde og Jessica snakke om temaet i programmet Janssons tur klokken 12.00 i dag, fredag! For mer informasjon, se her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning