Moro på venninnetur!

Skal dere på ferietur sammen må dere ta hensyn til hverandre. Reisetipsene får dere her!

Publisert Oppdatert
Kanskje vil dere gjøre noe annerledes enn dere pleier å gjøre? Kanskje har dere aldri dratt sammen på venninnetur før? Kanskje har dere forskjellige ønsker eller interesser? Dere kan jo begynne med å sette dere sammen og lese denne artikkelen her!

Verden er stor og fantastisk og mulighetene er så og si uendelige.

Randi Wilhelmsen fra Marcopolo anbefaler venninner å dra på storbyferie i Europa eller New York. Prisforskjellene på reiseutgifter og opphold er ikke så store da dollaren er lav og turer til New York for tiden er billig.

 • - Jeg vil anbefale å dra til Nice og Barcelona dersom dere vil shoppe, nyte solen og bra uteliv.

 • - Den beste shoppingen og et praktfult uteliv finner dere i London og New York, sier Wilhelmsen.

  Fjelltur og matlaging

  Informasjonsrådgiver i Startour Elisabeth Larsen-Vonstett anbefaler Mallorca og Palma til sine egne venninner.

 • - Det er fantastisk og som et lite Barcelona. Det finnes mange små torg der, flust med utekafèer, små spanske puber og man får virkelig tak i den beste tapasen og rødvinen. Samtidig er det et topp uteliv her og på dagen kan man ligge på bystranden. I tillegg kan man dra kredittkortet varmt, sier Vonstett.

 • - Kefalonia i Hellas er også et bra sted for venninner å dra. Her får man spa og den omsorg og pleie som er moro å oppleve sammen med venninner, sier Vonstett.

 • - Italia har litt av alt til venninner. Et varmere klima, shopping, man kan gå på matlagingskurs sammen og det er mer enn bare strand, sier Vonstett.

 • - Las Palmas på Grand Canaria har også mye for venninner. Man kan gå turer i fjellet, gå på shopping, spise god mat og være på bystranden og utelivet stenger aldri!

  Ta hensyn til hverandre

  En venninnetur skal være en gledestur hvor alles ønsker blir oppfylte og alle ofrer litt for hverandre. Det finnes mange ting man bør tenke over før man drar på tur. Husk for eksempel på å ikke overkjøre hverandre enten det gjelder gjøremål, pengebruk, oppmerksomhet på byen, eller for lite søvn.

  Det er viktig å lytte til hverandre, støtte hverandre og ta hensyn til hverandre, ellers kan det lett bli krangling og misnøye mellom venninnene. Gi hverandre tiden man trenger til å gjøre seg ferdig i dusjen, slappe av på senga, eller ta en pause mellom shoppingrundene. Og fremfor alt; ikke stress!

  Både Wilhelmsen og Vonstett har tips til hva venninnene bør tenke over før de drar på tur sammen.

  - Velg først og fremst en destinasjon som alle har råd til og hvor alle ønsker å reise, sier Wilhelmsen.

  Vonstett synes interesseområdene er viktige;

  - Finn ut av interesseområdene til alle venninnene. Hva ønsker dere i ferien, hva vil dere oppleve og se, hva er dere opptatte av? Gode minner kommer av en god ferie, og gode minner skapes av opplevelser, sier Vonstett.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning