Morgenstund med gull i munn!

En bryllupstradisjon som mange par har tatt til seg er det lille ekstra man gir når man står opp. Kanskje er det gull, glitter eller vaskekte mannestål? Vi gir deg morgengavetips!

Publisert Oppdatert
Når dere skal gifte dere, er det svært mye som skal betales for og morgengave er gjerne siste kronen på verket. Kanskje tenker du at det hele er et ork å begynne på etter at dere har skrapet sammen penger fra deres egen lommebok, samtidig som foreldre og svigers har bidratt til at alt skal gå på skinner. Festen, maten,drikken, musikken, vielsen, kjole og dress, blomsterpynt og lokale.

Er ikke det gave nok i seg selv?

Morgengavetips

Selvsagt er det det, men om du har lyst å gjøre noe ekstra for mannen når du våkner opp på den spesielle dagen deres, behøver det ikke å koste skjorta. Forumbrukerne på Kvinneguiden.no har flittig delt sine ideer med hverandre og tipsene spenner fra det helt billige til det dyrere slag som egentlig er hovedgaven til hverandre.

Her er hva som blir foreslått som morgengave:


Ting og tang

 • Vil du bruke mye penger kan du gi mannen din et svært piano!

 • Eller hva om du gir mannen din en opplevelse framfor en ting? Kanskje en tur med rallybil eller kjøretimer med en MC? En annen opplevelse kan for eksempel være å leige en båt, dra til en øy og ha piknik der til senere, bare dere to? Eller leige en rå bil og kjøre en lang tur etterfulgt av en romantisk piknik eller middag?

 • Digitalkamera er sjelden å forakte, kanskje en klokke, eller en ny mobiltelefon?

 • Du kan gi ham en drill!

 • Tenk på hvilke interesser mannen din lever for. Er han interessert i foto kan du gjerne kjøpe noe han kan ha til kameraet sitt. Har han har digitalt speilreflekskamera, kan du kjøpe tilbehør som linse eller filter.

  Symbolske gaver

 • Mannen din skal mest sannsynlig bruke mansjettknapper på dagen deres, du kan for eksempel personligjøre knappene med å inngravere datoen deres eller navnene deres på forhånd slik at de er klare til han skal bruke de.

 • Det samme kan du gjøre med et smykke , kanskje få det inngravert etter et bilde av dere som ligner en mynt i gull, noe som kan være en kjempefin gave til dere begge.

 • Eller hva med å gi ham en lommelerke eller et lommeur du har fått inngravert?

 • Du kan også dra frem et dørskilt fra under senga med navnet deres på, eller kanskje en ny postkasse med deres navn malt på, svært symbolsk og hyggelig.

 • Noe annet som er symbolsk kan for eksempel være en sten fra den stranden han fridde på som du kan få laget et smykke av eller lignende.

  Gi av deg selv!

 • En annen forumbruker foreslår at en perfekt morgengave kan være å gi delikate, snille bilder av seg selv i brudeundertøyet, noen uskyldige bilder som kan pyntes med på soverommet. Eller du kan sette dem inn i et pent, svart album, så han om 30 år kan sitte og nyte synet av hvor vakker du var og ikke minst hvor godt du har holdt deg!

 • Og kanskje kan du gi ham en sexy lapdans for å vekke morgenbjørnen i ham?

 • Eller du kan gi ham en fornøyelig runde med ekte kjærlighet på pinne, kanskje litt oralsex mens han sover på morgenkvisten for så å våkne av dine myke lepper?

  Det viktigste av alt

 • Mange vil mene at bryllupsreisen er en ekstravagant gave i seg selv, dermed kan dette være en overraskelse for mannen din hvis foreksempel du har ansvaret for dette. Du kan ha kjøpt og betalt bryllupsreisen deres til et sted han alltid har drømt om å reise. Eller som en forumbruker foreslår; om dere drømmer om å dra til Amerika hvorfor ikke gi ham en helikoptertur over Grand Canyon i morgengave?

  Om du synes det er helt unødvendig å bruker penger eller innsats på morgengaven (du har lov å være sliten etter all planleggingen!), kan du gjerne minne deg selv og mannen din på at det å bli gift tross alt er den beste gaven dere kan få!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning