Mobiltelefon+PC=Sant

Mobiltelefonene blir stadig mer avanserte. Nye mobiltelefoner kan kommunisere med PC-en og gjør hverdagen enklere for oss som stadig er på farten.

Publisert Oppdatert
Det er ikke lenge siden mobiltelefonene veide flere kilo og kostet en liten formue. I tillegg hadde de bare EN funksjon: De var til å snakke i.

Noen år senere kom SMS og siden MMS og kamera på mobilen. Nå bruker vi mobiltelefonen mer og snakker kanskje mindre i den.

Skal du kjøpe deg en ny mobiltelefon i dag, så er det mye å velge mellom. De fleste har både SMS, MMS og kamera. I tillegg kommer flere og flere mobiltelefoner med bluetooth og/eller infrarød, som gjør det mulig å koble til både tilbehør, andre mobiltelefoner og PC trådløst.

Uansett om telefonen din har infrarød, bluetooth eller en egen kabel som kobles til USB-porten, så åpner dette en helt ny verden for den flittige bruker.
Bilder kan overføres mellom telefon og PC, raskt og effektivt. Vi kan synkronisere kontakter mellom adresseboken på mobiltelefonen og kontaktlisten i f.eks MS Outlook. Og det ser ikke ut til å stoppe der.

Du har også muligheten til å lese og skrive e-post på mobiltelefonen. Som regel kommer disse mulighetene an på telefon og abbonement. Blant annet kan bårde gmail og hotmail lastes inn på telefonen. Har du i tillegg en telefon med muligheter for å koble til et tastatur ved hjelp av bluetooth, så kan du bevege deg bort fra PC-en med god samvittighet.

Enkelte avaserte mobiltelefoner har også prøgramvare som gjør det mulig å åpne vedlegg eller dokumenter i displayet. For eksempel Nokias N-series et operativsystem som gjør det mulig å åpne både Word-, Excel- og PDFdokumenter.

Som regel har de nye telefonene en nettleser, slik at du kan surfe på nettet. mange WEB-sider har en egen RSS feed som genererer "lette" utgaver av siden, slik at den laster raskere.
Du kan også koble deg til f.eks MSN og få meldingene direkte på mobiltelefonen.

I tillegg har man gjerne muligheten til å koble laptopen til nettet via mobiltelefonen. Det går kanskje ikke i bredbåndfart og det koster noen kroner ekstra, men det løser selvsagt noen små problemer.

Ettersom kameraene på nye mobiltelefoner er svært gode, så kan de i stor grad erstatte et enkelt digitalkamera. Ettersom bildene tar større plass enn tidligere, så er telefonene gjerne utstyrt med et minnekort. Dette kortet kan som regel dyttes inn i en kortleser som er tilkoblet PC-en, men både bluetooth og USB-kabel fungerer like bra. Infrarød kan også brukes, men det går relativt tregt.

En helt ny verden åpner seg når man har skaffet seg alt dette utstyret. Man er like tilgjengelig uansett hvor i verden man befinner seg (forutsatt at det finnes mobildekning). Positivt for den som ikke kan gå glipp av en e-post, men kanskje en liten belastning for oss som bare MÅ sjekke mailen når vi egentlig skal slappe av på ferie.
Husk at det er lov til å skru av mobiltelefonen i ny og ne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning