Mobil backup

Er du en av dem som har en drøss med viktige telefonnummer på mobiltelefonen og sim-kortet ditt? Sørg for å ta backup av kontaktene dine.

Publisert Oppdatert
Lagre på sim-kortet

På de fleste mobiltelefoner kan du lagre kontaktene dine både på sim-kortet og i minnet på telefonen. Det kan være praktisk å ha kontaktene i telefonminnet, men hva om telefonen din blir ødelagt. Om du har mulighet til det, så bør du lagre de viktigste kontaktene på sim-kortet.

Synkronisering med Outlook

Flere mobil-produsenter har fått utviklet programmer som lar deg synkronisere telefonen mot f.eks outlook eller outlook express. Om du gjør dette jevnlig, så vil du i det minste ha mulighet til å finne igjen kontaktlisten din om telefonen skulle bli stjålet eller går tapt på annen måte. Samtidig har du muligheten til å oppdatere informasjonen på en enkel måte. Kontaktene er allerede lagt inn i outlook, så da er det bare å legge inn all informasjon du har om kontaktene. F.eks adresser, bursdager, alternative telefonnummer og e-postadresser. Backup av outlook bør du også ta med jevne mellomrom.

Lagringsmodul for sim-kort

For rundt 100-lappen får du kjøpt en liten sak som tar backup av sim-kortet ditt i løpet av et lite minutt. Putt sim-kortet inn i den lille maskinen og følg instruksjonene. Dette er også en effektiv måte å øverføre kontakter fra et sim-kort til et annet. F.eks om du bytter leverandør eller skal dele kontaktene dine med en annen.

Tjenester fra leverandøren

Noen tjenesteleverandører (f.eks Telenor) tilbyr en tjeneste der du kan ta backup av kontaktene dine på en server hos dem. Denne serveren tar de backup av regelmessig og du kan hente tilbake kontaktene dine om telefonen og sim-kortet skulle bli borte. Hos Telenor koster tjenesten 29 kroner for 3 måneder. Sjekk nettsidene til din leverandør.

Les bruksanvisningen til mobiltelefonen

Er du usikker på hvordan du lagrer kontaktene dine på sim-kortet eller om det finnes et program du kan bruke til synkronisering? Som regel står dette i bruksanvisningen som fulgte med telefonen din. Om du ikke har bruksanvisningen, så kan du gå inn på produsentens hjemmesider og søke etter informasjon. Som regel vil du også finne bruksanvisningen i PDF-format på sidene også.

i_247742

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning