Mer USB på 1-2-3

Har du brukt opp alle USB-portene på PC'en, men har flere duppeditter du gjerne vil koble til? En USB-hub kan være løsningen.

Publisert Oppdatert
Når hjemmet fylles opp av diverse duppeditter som skal kobles til USB-portene på PC-en, så kan det bli knapt med de få portene som er integrert i PC-en.

Digitalt kamera, kortleser, skriver, ekstern harddisk, mus og tastatur er noen av de tingene mange har skaffes seg og som skal kobles til ved hjelp av en USB-kabel. Og når PC-en bare har 4 USB-porter kan det bli mye styr for å koble til disse tingene. Men det er ikke nødvendig å bytte ut den gode gamle PC-en av den grunn.

En USB-hub kobles til den ene USB-porten på PC-en og gir deg flere porter, en hub med 4 porter vil gi deg 3 ekstra USB-porter ettersom selve hub-en bruker en av de ledige portene på PC-en. Du slipper også å trekke frem PC-en for å koble til og fra de forskjellige enhetene (om portene sitter på baksiden av PC-en).

Enkel docking

Om du har en bærbar PC, så er det en stor fordel å bruke hub. Den fungerer som en enkel docking og du kobler bare fra hub-en når du skal ha med deg den bærbare. Enhetene som er koblet til denne vil være på samme plass når du kommer tilbake og du trenger bare å koble til hub-en igjen.

Ikke bare en USB-hub

De enkleste hub-ene kun USB-porter, men du får også mer avanserte modeller. Disse kan f.eks ha en varmeplate til kaffekoppen, lyd/høyttaler og klokke. Du får også musematte og avkjøling til bærbar PC med integrert hub.

Enkelte utgaver kan til og med brukes til å dele en skriver mellom to eller flere PC-er og vil da ha navnet printer switch. Veldig praktisk om du ikke kan eller ønsker å koble sammen PC-ene i et nettverk.

Rimelig og tilgjengelig

En enkel USB-hub med 4 porter koster i underkant av 200 kroner. Legger du på litt får du litt mer fancy modeller som er bitte små eller som har et ekstra lekkert design. De fleste elekrokjeder har som regel minst en variant av slike hub-er og databutikker har som regel et godt utvalg i de fleste prisklasser.

Lenker

Komplett.no
ComputerCity
Mpx.no
Wikipedia
i_208967-300x200 i_208966 i_208965

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning