Media-avspillere.

Er du en av dem som liker å laste ned musikk og filmklipp fra Internett, og stadig får beskjed om at Windows Media Player ikke kan spille av filen? Nå skal jeg gi deg noen tips til hvordan du kan være så og si 100% kompatibel med alle typer multimedia-filer.

Publisert Oppdatert
Windows Media Player som følger med Windows er faktisk en ganske god avspiller. Problemet er bare at det er en rekke film-filer den ikke takler, som for eksempel filene fra Quictime, Realplayer, DIVX, XVID og en rekke andre populære formater.

Når det gjelder avspilling av DVD-filmer er Windows Media Player svært bra, og om du ikke har lastet ned den siste versjonen kan du laste ned en DVD-Codec fra denne siden (en liten plugin du må ha for å spille av DVD-plater/filmer)

Installeringen er svært enkel, bare dobbeltklikk på filen du har lastet ned så går alt automatisk.

Min favoritt-avspiller når det gjelder film-filer er uten tvil VLC Media Player. Den spiller av nær sagt alle formatene, er svært rask og krever relativt lite av maskinen din. Du kan laste den ned fra følgende adresse: http://www.videolan.org/vlc/ Denne avspilleren er også laget for en mengde forskjellige systemer, så her betyr det ingenting om du kjører Mac OSX, Linux, BeOS etc.

Quicktime er velkjent for alle Mac-entusiaster, men kanskje ikke så kjent for alle PC-brukere. Quicktime spiller av MOV-filer som du blant annet finner på Apple.com . Last gjerne ned iTunes også som er et mye bedre og mer brukervennlig avspillingsprogram for musikk-filer enn Windows Media Player.

Realplayer har lenge kunnet skilte med å være det beste programmet til å laste ned streaming audio og video (nedlasting og avspilling i sanntid¿ eller noe i den duren). Realplayer har nå kommet ut i versjon 10 og har en mengde funksjoner som: Over 2000 innebygde radiostasjoner, 10 bånds grafisk EQ, meget rask CD-ripping og utvidet støtte for en mengde forskjellige formater.

I frykt for hardtslående reprimander via E-post må jeg ikke glemme å nevne WinAmp. WinAmp har i årevis blitt regnet som det aller ypperste innen lydavspilling av alle hardcore MP3-nerder. Winamp har en mengde skins du kan laste ned, og har også støtte for at du kan lage skins selv. For enkelte er det faktisk en egen hobby å mekke de kuleste skins'e ne, og du vil finne en mengde sider som er dedikert for nettopp dette på nettet. Programmet kan lastes ned her .

Dersom du synes det er litt slitsomt å forholde seg til så mange programmer, så anbefaler jeg deg allikevel å laste ned VLC og Quicktime som et supplement til Windows Media Player. Da har du i det minste et alternativ når du får opp ymse meldinger om manglende kodeker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning