Viestad skal lære franskmennene å lage mat

Med stor matglede, fortreffelige norske råvarer og spektakulære Norgesbilder skal Andreas Viestad sjarmere verdens mest bortskjemte matnasjon.

Publisert Oppdatert
TV-serien New Scandinavian Cooking med Andreas Viestad er solgt til den franske tv-stasjonen Cuisine TV. Mandag førstkommende kl 19.30 sendes den første i rekken av 13 episoder på den prestisjetunge matkanalen. Med stor matglede, et sammenleggbart kjøkken, fortreffelige norske råvarer og spektakulære Norgesbilder skal nordmannen sjarmere verdens mest bortskjemte matnasjon.

"Dette er det morsomste og mest ærefulle som kan skje med en som jobber med mat" sier programleder Andreas Viestad. " Frankrike er jo det beste matlandet i verden. At franskmennene, som fortsatt har verdens mest avanserte cuisine er sultne på norsk mat er fantastisk. Det sier noe om hva vi faktisk har å by på i Skandinavia."

I serien reiser Andreas Viestad Norge rundt med sitt portable kjøkken og lager mat utendørs i spektakulær natur. Viestad, som i Norge er mest kjent som matskribent i Dagbladets Magasinet og som kokebokforfatter, kaster seg over oppgaven med appetitt og eventyrlyst - enten han prøver å fange laks med hendene eller dykker etter kamskjell. Han krydrer naturligvis opplevelsene med sine unike personlige betraktninger og anekdoter - basert på en bemerkelsesverdig kunnskap om og interesse for norsk historie og kultur.

Rotnorsk natur

"Mens franskmennene er gode på alt det tekniske, er vi her hjemme spesielt opptatt av forholdet mellom råvarene og naturen de kommer fra. Det, og sesongens kontraster tror jeg franskmennene syns er både eksotisk og inspirerende. Dessuten blir det gode fjernsynsprogrammer av det" sier Viestad.

Remi Hampartzoumian fra Cuisine TV er enig: "Our viewers have been offered a wide range of food shows since Cuisine.tv was launched in 2001. The Andreas series corresponds both visually and in tone to the type of cuisine we want and love more and more in France: fresh, modern and enthusiastic. In addition, recipes are quite simple and therefore can be easily done. Nothing could be more convincing."

New Scandinavian Cooking med Andreas Viestad er produsert av det norske produksjonsselskapet Tellus Works, og to serier a 13 episoder har gått sin seiersgang verden over siden starten i 2001. Programmene er vist i mer enn 50 land, bl.a. på riksdekkende amerikansk TV, på BBC Food Channel, i Tyskland, Italia og Kina. Tellus har også laget New Scandinavian Cooking i svensk versjon med yndlingen Tina Nordström. En dansk serie er under nå i innspilling, med "kulinarisk igangsetter" Claus Meyer fra København som programleder; Meyer skal lanseres i USA og på dansk TV til våren. Tellus forbereder i tillegg produksjon av New Scandinavian Cooking fra Finland. En splitter ny serie med 13 nye episoder med Andreas Viestad er nå premiereklar for det amerikanske markedet og vil bli vist fra og med januar 2007. i_223167 i_223166

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning