Varme drinker i vinterkulda

Den verdensberømte bartenderen Jesse Kengi var nylig i Norge. Her får du hans tips til rykende varme drinker vi kan kose oss med på sene vinterkvelder.

Publisert Oppdatert
Kengi, som i en rekke år har holdt bartenderkurs rundt om i hele verden, var nylig i Oslo for å holde kurs for noen av Norges fremste bartendere.

Trendy

I følge bartenderen er det blitt mer vanlig blant folk i Nord-Europa å prøve ut alkohol sammen med ulike varianter av varme drikker.

- Det blir stadig mer populært med varme alkoholdrinker. For det første våger bartendere, i mye større grad enn tidligere, å eksperimentere seg frem når det gjelder å lage varme drinker. I tillegg til tør lang flere kunder å prøve ut nye varianter, forteller han.

Pirat med te

- Jeg har reist rundt i Nord-Europa og funnet ut hvor fantastisk det er med varme drinker i vinterkulda.

- Ta Captain Morgan Spiced med te for eksempel. Det er en utrolig god drink siden romens hint av kanel, vanilje, honning og urter blir svært delikate og fremtredende sammen med varm te.

- I tillegg er jo varm toddy, Irish coffee og Baileys med kaffe, tradisjonelle klassikere som både smaker godt og varmer på sene vinterkvelder, sier han og forteller at Baileys med kaffe fremdeles er den mest populære vinterdrinken i Storbritannia.

Varm sjokolade

- En varm drink som er veldig populær i Ungarn og flere andre steder i Øst-Europa nå, er å blande rom med varm kakao, sier han og legger til at rom passer perfekt sammen med sjokolade.

- Det er utrolig godt. Noe jeg anbefaler på det sterkeste, sier han.

Smak av eple

Den verdensberømte bartenderen kan også anbefale flere spennende drinker med fruktsmak. Han forteller at en drink som har svært populær den siste tiden i Storbritannia er varm eplejuice blandet med gin som for eksempel Gordons eller Tanqueray.

- Dette er en nydelig varm drink som er lettvint å lage. Du varmer bare opp eplejuicen og tilsetter brennevinet, et godt alternativ til "mulled wine" (gløgg), sier han og legger til at det også smaker veldig godt med Tequila i epledrinken.

Vær kreativ

- De fleste drinker som kan varmes opp smaker godt om vinteren. Det eneste som gjelder er å drikke med måte og ikke være redd for å blande ting, avslutter han.

Noen oppskrifter:

Irish Coffee

Det er mange ulike oppskrifter å velge mellom, ettersom noen liker å røre sammen alle ingrediensene, mens andre foretrekker at kremen ligger som et tykt lokk på toppen og sukkeret i bunnen. Samtidig sverger noen til tynn krem på toppen. Vi har valgt denne oppskriften:

4 cl Whisky
Ca. 3 teskjeer brunt sukker
God, sterk kaffe (gjerne malabar, brun bali eller java) eller evt. en americano
Lettpisket fløte (helst ristet)
Ha whiskey og sukker i et rødvinsglass, hell over god kaffe og rør godt!
La lettpisket fløte flyte forsiktig over en teskje på toppen. Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje!

Hot Irish Chocolate
2 cl Baileys
2 cl Whisky
Varm sjokolade
Gjerne toppet med litt krem eller marshmallows

Kaffe Karlsson
2cl Baileys
2cl Contreau
Kaffe
Krem
Strø litt sjokolade på toppen

i_217162 i_217163

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning