Ukesmeny uke 45

Denne ukens meny består av blant annet høstgryte med hjemmelagde kjøttboller, vegetarfylte gratinerte paprika og potetsuppe med chorizo. Velbekomme!

Publisert Oppdatert
Mandag
Minestronesuppe

1 løk
1 purre
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
3 hvitløksfedd
1/4 liten grønn kål
1,4 liter grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater
1 ss tørket oregano
1 boks røde bønner
1 laurbærblad
1,5 dl frosne erter
2 dl pasta
1 dl revet parmesan

Skjær løk, purre, gulrøtter og selleri i biter, og stek i olivenolje. Senk varmen, og la putre i 10 minutter, men sørg for at løken ikke blir brun.

Ha i hvitløk og kål, la steke i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljongen, hermetiske tomater, laurbærblad og oregano. La koke i ca 30 minutter, smak til med salt og pepper.

Ha i pastaen og ertene, og la koke til pastaen er mør. Server med et dryss av parmesan og godt brød til.

Tirsdag
Vegetarfylte gratinerte paprika

4 store paprika
1/2 squash
1/2 aubergine
1 løk
2 hvitløksfedd
4 tomater
100 gram ost
3 ss friske urter, for eksempel basilikum og oregano

Skjær toppen av paprikaen, og skjær de til i bunnen slik at de står (men ikke skjær i gjennom). Hakk squash, aubergine, løk, hvitløk og tomater smått. Bland sammen med halvparten av de hakkede urtene.

Fordel blandingen i paprikaene, og dryss over revet ost. Sett paprikaene i en liten ildfast form, og hell 1 dl vann og 1 dl fløte i bunnen. Legg resten av urtene i fløten, og krydre godt over paprikaene med salt og pepper. Stek i ovn ved 180 grader til paprikaen begynner å bli skrukkete og myk.

Server med godt brød og ris til.

Onsdag
Høstgryte med kyllingboller

500 gram kyllingkjøttdeig
1 stor løk
4 hvitløksfedd
1 gul paprika
1 grønn paprika
1/2 squash
10 champinjonger
1,5 dl erter
1 boks hermetiske tomater
5 dl kraft/vann + buljong

Stek løk og hvitløk mykt i en middels varm stekepanne. Ha over i en gryte. Hakk champinjongene, og brun i panne. Hell over i gryten sammen med strimlet paprika, squash i biter og erter. Hell over tomatene og kraften, og kok opp. Rør kyllingkjøttdeigen seig med salt, pepper, vann og litt potetmel. Lag små boller som du legger i den putrende gryta. La koke i 10 minutters tid, eller til bollene er gjennomkokte. Server med ris eller godt brød til.

Torsdag
Potetsuppe med chorizopølse

4 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 liten purre
300 gram melne poteter
1,2 liter kyllingkraft/vann med buljong
1,5 dl creme fraiche
200 gram chorizo eller annen spekepølse i tynne skiver

Hakk sjalottløk og hvitløk smått. Skjær purre i ringer og potetene i terninger. Stek løk/hvitløk mykt i gryte, og tilsett purre og potet. Hell over kraften og kok i 5-10 minutter til potetene er møre. Tilsett creme fraiche og kjør i blender til suppen er jevn.

Stek chorizo eller spekepølsen i stekeovn til fettet smelter og pølseskivene begynner å bli sprø. Server potetsuppen i varme boller med et dryss av frisk timian og spekepølseskiver som legges i rett før servering.

Fredag
Potatoskins med blåskimmeldip

8 store poteter
8 baconskiver
200 gram cheddarost
100 gram blåskimmelost
1 dl rømme
1 dl majones (kjøpt eller hjemmelaget)
1 ss sitronsaft
1 ss hvitvinseddik

Bak potetene i ovnen på vanlig måte til de er møre. Skjær baconet i små biter, og sprøstek. Del potetene i to, og skrap ut innholdet. Bland halvparten av potetinnholdet med baconbitene, og fyll i potetskallene. Dryss over revet cheddarost, og gratiner i ovnen til osten er smeltet og gyllhen.

Hakk blåskimmelosten i biter, og ha i en bolle. Ha over rømme, majones, sitronsaft og hvitvinseddik, og bland godt. Smak til med salt og pepper. Server blåskimmelsausen som en dip til potetene.

Lørdag
Svinefilet fylt med soltørkede tomater og feta

600 gram svinefilet
4 soltørkede tomater
Fetaost

Salat eller grønnsaker etter eget ønske
10 poteter

Del fileten i fire fileter a ca 150 gram. Skjær svinefiletene på langs, men ikke del den helt. Hakk tomater og fetaost, og putt inn i sprekken i filetene. Surr hyssing rundt filetene slik at fyllet holder seg inne.

Skjær potetene i tynne båter, legg de utover en smurt langpanne, og krydre med salt, pepper og paprikapulver. Stek ved 200 grader til potetene er gylne og oppblåste.

Stek filetene i panne til de er gjennomstekt. Server med salat/grønnsaker og de ovnsstekte potetene.

Søndag
Torskeform med grønnsaker

600 gram torskefilet uten skinn og ben
1 boks knuste hermetiske tomater
1 purre
1 sitron
2 gulrøtter

Skjær fiskefileten i fire like store deler. Smør en ildfast form med smør eller olje. Hakk gulrøttene i tynntynne strimler, og purren i ringer. Stek lett i panne til purren er myk. Legg over i formen, og legg fisken på toppen. Hell tomatene over fisken. Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter. Server med pasta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning