Ukesmeny uke 41

Denne ukens meny priser høsten og vi presenterer blant annet steinbitfilet med karamelliserte rotgrønnsaker og svinefilet med roquefortpoteter. God middag!

Publisert Oppdatert
Mandag
Pølsegryte med grønnsaker

4 poteter
1/2 kålrot
4 gulrøtter
1 purre
buljong
4 kjøttpølser (fjern skinnet)
100 gram bacon

Kutt grønnsakene i biter og ha over i en gryte. Hell over vann slik at grønnsakene såvidt er dekket. Ha i 2 buljongterninger. Kok opp og la putre til grønnsakene er nesten møre. Hakk opp pølsene, og ha over i gryten. La koke videre i noen minutter. Ha i stekt bacon i biter. Smak til med salt og pepper. Server med persilledryss og ferskt brød eller flatbrød.

Tirsdag
Steinbitfilet med karamelliserte grønnsaker

800 gram steinbitfilet
1 stor søtpotet
1 pose sjalottløk
1 hel hvitløk
3 gulrøtter
1 bunt asparges

Hakk alle grønnsakenei biter, og fjern den nederste delen av aspargesen. Fres alt bortsett fra aspargesen i panne i en blanding av olje og smør. Salt og pepre. Skru ned varmen, og la steke til grønnsakene er møre og har blitt karamelliserte. Del fiskefileten i fire biter. Krydre med salt og pepper, og stek i panne. Server fisken med grønsaksblandingen og poteter ved siden av.


Onsdag
Arkanas lasagne med tunfisk, squash og purre


250 g hermetisk tunfisk i vann
100 g lasagneplater
1 løk
400 g hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 hvitløksfedd
1 purre
2 squash
1 ts oregano
100 g revet ost
salt/pepper

30 g hvetemel
3 dl skummet melk
1 ts sennep
1 ts salt
pepper


Hakk løk, tomater, hvitløk og purre. Del squashen på langs og finsnitt den. Fres løk, hvitløk og purre noen minutter i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, squash og oregano. Kok opp og la småkoke under lokk ca 15 minutter.


Pisk mel og melk sammen og kok opp til en tykk saus. Smak til med sennep, salt og pepper. Rør tunfisk og krydder sammen med tomatsausen. Legg tunfisk, lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med revet ost. Stek ved 190 grader i 35 minutter.

Torsdag
Thaiwok med ingefær

500 gram rent svinekjøtt
3 stilker stangselleri
1 gul paprika
1 boks vannkastanjer og bambusskudd (blanding)
1 tommelstor ingefærbit
1 purre
buljongterning
soyasaus
1 tomat
1 bit agurk (ca 5 cm)


Stek purren i olje, ha i buljongterning, finhakket ingefær, 3 ss soyasaus og 2 dl vann. La koke i et par minutter. Tilsett maizennajevning slik at sausen blir fyldigere.

Hakk svinekjøtt, stangselleri og paprika i biter. Wok kjøttet og alle grønnsakene. Hell over sausen. Rett før servering tilsettes tomat og agurk i biter. Server med ris. Retten smaker enda bedre med et dryss av frisk koriander over.

Fredag
Kyllingfilet med ovnstekte poteter og hjemmelaget senneps/ostesaus


4 store kyllingfileter
4 store skiver parmaskinke
1 boks matfløte
1 ts dijonsennep
1 ts blåskimmelost
½ dl ruccula
12 poteter


Del potetene i båter, og bre utover en langpanne. Stek i ovn på 200 grader til de er gyldne. Krydre kyllingen med salt og pepper, og brett 1 parmaskinkeskive rundt hver filet. Klem godt på plass. Stek i panne til kyllingen er gjennomstekt.


Ha fløten i en kjele, og kok forsiktig opp. Tilsett sennep og blåskimmelost. Smak til med salt og pepper. La koke noen minutter. Mot slutten has hakket ruccula i.


Server salat eller wokede grønnsaker til.


Lørdag
Grooos mangokyllinggryte


4 kyllingfileter
1 rød paprika
1 purre
1 mango
1 dl vann
1 1/2 ss soyasaus
1 terning hønsebuljong
3 dl creme fraiche
2-3 ss mango chutney
1-2 ss sambal oelek


Skjær kyllingen i små biter, stek og sett til side. Hakk paprika og purre. Ha grønnsakene i en gryte sammen med buljong, soyasaus, creme fraiche, mango chutney og sambal oelek. La koke i ca 15 minutter. Ha kyllingen i gryta, og kok et par minutter. Mangoen kuttes i små biter og has i rett før servering. Server med ris.


Søndag
Svinefilet med roquefortpoteter


800 gram svinefilet
8 poteter
150 gram roquefort
3 gulrøtter
1 pk sukkererter
1 bunt frisk asparges

Hul ut potetene med en eplehusfjerner eller kniv. Fyll i litt roquefort i midten. Pakk inn i aluminiumsfolje, og stek hele i ovn på 170 grader til de er møre.


Del svinefileten i skiver, krydre med salt og pepper, og stek i brunet smør. Saus lages ved at du koker ut pannen med vann, tilsett eventuelt litt fløte, og smak til med krydder.


Hakk gulrøttene i tynntynne skiver, og fjern den nederste delen av aspargesene. Del aspargesene i to, og wok disse sammen med gulrøttene og sukkerertene et par minutter.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning