Ukesmeny uke 37

Denne ukens meny er proppfull av deilige retter, deriblant en fantastisk tapasmeny som er enkel å lage. I tillegg presenterer vi pasta med valnøtter og gorgonzola og en forfriskende gazpacho.

Publisert Oppdatert
Mandag
Pølseomelett

6 egg
2 grillpølser, eller 1 skinnfri kjøttpølse
1 løk
1 paprika
2 tomater
8 ss vann
Skjær pølsene i terninger, og stek de lett. Sett til side. Skjær tomatene i halve skiver, og bland med pølsebitene. Stekhakket løk og paprika. Visp sammen egg og vann, og ha i 1 ts salt og litt nykvernet pepper. Ha over løk/paprika, og stek til omeletten er fast på midten. Legg omeletten på en tallerken, ha pølse/tomatblandingen på den ene halvdelen, og brett over. Server med stekte poteter.

Tirsdag
Pasta med valnøtter og gorgonzola

150 gram valnøtter
200 gram gorgonzola (eller annen ost)
200 gram cherrytomater, gjerne en blanding av røde og gule
100 gram/1 pakke ruccula

Kok pasta nok til fire (vanligvis rundt 400 gram). Del valnøttene i litt mindre biter, og rist dem i varm panne. Del cherrytomatene i to. Server pastaen med gorgonzola i små biter, valnøttene, ruccula og halve cherrytomater. Krydre med salt og pepper.

Onsdag
Gazpacho

8 modne tomater
1 rød paprika
1 liten rødløk
½ rød chili
½ agurk
5 dl utblandet hønsebuljong
4 ss olivenolje
2 ss frisk koriander
2 ss nypresset lime- eller sitronsaft

Flå og hakk tomatene. Hakk rødløk, paprika, chili og agurk. Ha alt i en blender med koriander, olivenolje og lime/sitronsaft. Kjør til suppen er jevn. Smak til med salt og pepper. Serveres kald på varme sommerdager, server gjerne fint stenovnsbrød til.

Torsdag
Gravlaks med sennepssaus

800 gram gravet laks

Sennepssaus:
6 ss sennep
3 ss sukker
1 ss eddik
litt salt og nymalt pepper
6 ss olje
finhakket dill

Bland godt sammen.

Server gravlaksen i tynne skiver sammen med sausen, brød, og sitronbåter.

Fredag
Enkel kylling/pastasalat

400 gram pasta
4 kyllingfileter i biter
2 paprika
4 tomater
1 bunt vårløk
1 pk frisk spinat
1 bunt reddiker

Kok pastaen. Stek kyllingen, krydre med salt og pepper, og skjær i tynne skiver. Del opp grønnsakene, og bland alt godt. Server med godt brød.

Lørdag
Tapasmeny

8 skiver parmaskinke (eller annen god spekeskinke)
Noen rucculablader
8 grissinistenger, kjøpte eller hjemmebakte
2 stk kyllingfilet
8 rå ferske/tinte scampi
4 store poteter
4 store tomater
1 rødløk
1 pk fersk mozzarella
4 paprika i ulike farger
400 gram kjøttdeig
1 boks hermetisket tomater
2 røde chili
1 løk
friske krydderurter
hvitløk
søt chilisaus

Kjøttboller
Bland kjøttdeigen sammen med litt vann, salt og pepper og friske krydderurter. Hvis du liker det sterkt kan du også ha i noen dråper tabasco. Form små boller, og stek i panne sammen med løk i ringer. Ha de hermetiske tomatene i en kjele, bland i hakket chili, hakket hvitløk og salt og pepper. Ha i kjøttbollene, og la småputre.

Sennepsmarinerte kyllingspyd
Del kyllingfiletene i 2, slik at du har 4 biter tilsammen. I en bolle blander du 1 dl olje, 2 ss dijonsennep, 2 hakkede hvitløksfedd, 1 hakket chili og salt og pepper. Legg i kyllingbitene, og la ligge i en halvtimes tid. Stikk så kyllingbitene på spyd, og stek i panne eller i ovn til de er gjennomstekt.

Potetbåter med aioli
Del potetene i tynne båter, ha i langpanne. Ringle olje over. Stek i ovn til båtene er gyldne og oppblåste. Server med aioli til, enten kjøpt eller hjemmelaget.

Mozzarellasalat
Del tomatene i skiver, rødløken i i ringer, mozzarellaen i tynne skiver. Legg lagvis i en bolle med et dryss av friske urter (gjerne basilikum). Ha over balsamico og olivenolje.

Svertete paprika
Rens paprikaene for frø og hinner, del i to. Stek på høy varme i stekeovn til skinnet er sort. Ta de ut, la avkjøles litt, og fjern det sotede skinnet. Hakk opp i mindre strimler, og legg i en skål med et par dråper olivenolje over.

Scampi med søt chilisaus
Fjern halen og tarmen på scampiene. Ha 1 dl søt chilisaus i en bolle, og legg scampiene i. Stek scampiene i panne til de har mistet farge. Ha to scampi på hvert spyd.

Grissini med spekeskinke (bør lages i siste øyeblikk, ellers blir grissinien bløt under skinken)
Legg noen rucculablader på hver spekeskinkeskive, og rull rundt grissinibrødet.

Søndag
Thaicurry med kylling

4 kyllingfileter
1 pk sukkererter
8 champignon
1 paprika
1 boks kokosmelk
1 ss rød karripasta
1 rød chili
noen limeblader (kan sløyfes)
2 tomater
½ agurk

Strimle kyllingfiletene, del soppen og paprika i biter. Stek i panne sammen med sukkererter, ha over karripasta, kokosmelk, hakket chili og limeblader. La småputre. Rett før servering has tomater i tynne båter og agurk i staver i gryten. Server med ris.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning