Ukesmeny uke 33

Enten du liker det hot og eksotisk eller friskt og sommerlig så bør du finne noe du liker i denne ukens meny som spenner fra meksikansk kyllinggryte til tunfisklasagne.

Publisert Oppdatert
Mandag
Meksikansk kyllinggryte med ost

1 boks tomater
4 kyllingfileter
6-8 poteter
2 paprika (rød + grønn)
3 fedd hvitløk
1-2 chilipepper
2 ss frisk hakket timian eller koriander
2 ½ dl kraft
salt/pepper
1 beger kremost

Stek kyllingen gyllen i olje og legg dem til side. Del potetene i terninger og stek i olje til de er knapt møre. Tilsett hakkede tomater, paprika i biter, hakket hvitløk, hakket chili og urter. Rør rundt og stek i 4-5 minutter. Skjær kyllingen i biter og tilsett i gryten sammen med kraft. Kok opp og la trekke til kraften har kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. Rør kremosten myk med litt fløte eller melk og ha i gryten.

Tirsdag
Sommertallerken

1 bunt asparges
1 honningmelon
1 Cantaloupemelon
400 gram parmaskinke
Knekk aspargesen på midten (eller der den naturlig knekker), og kok såvidt møre. Skjær melonen i små skiver, fjern kjernen. Legg opp alt på tallerkner, og server godt brød til.

Onsdag
Vegetarwok med nudler

1 pk eggnudler
1 broccoli i små buketter
3 paprika i ulike farger, strimles
1 pk sukkererter
1 boks hermetiske vannkastanjer
1 boks hermetiske bambusskudd
2 gulrøtter, strimles i tynntynne staver

Kok nudlene, og sett til side. Wok grønnsakene såvidt møre, og ha over nudlene. I en annen kjele blander du 3 dl søt chilisaus, 5 ss soyasaus, 1 ss finhakket frisk ingefær og 1 rød chili i biter. Hell sausen over grønnsakene etter at du har blandet den.

Torsdag
Kjøttdeigform med potetmos og tomater

500 gram kjøttdeig
2 bokser hermetiske tomater
1 løk
2 hvitløksfedd
2 poser potetmos (eller hjemmelaget potetmos)
3 tomater
150 gram ost

Hakk løk og hvitløk, og stek sammen med kjøttdeigen. Ha over de hermetiske tomatene, og la koke i noen minutter. Ha blandingen over i en ildfast form. Lag potetmosen, og bre over kjøttsausen. Skjær tomatene i skiver, og legg oppå potetmosen. Dryss over osten, og gratiner i ovn på 225 grader til osten er smeltet og gylden.

Fredag
Lasagne med tunfisk, squash og purre

250 g hermetisk tunfisk i vann
100 g lasagneplater
1 løk
400 g hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 hvitløksfedd
1 purre
2 squash
1 ts oregano
100 g revet ost
salt/pepper
30 g hvetemel
3 dl skummet melk
1 ts sennep
1 ts salt
pepper

Hakk løk, tomater, hvitløk og purre. Del squashen på langs og finsnitt den. Fres løk, hvitløk og purre noen minutter i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, squash og oregano. Kok opp og la småkoke under lokk ca 15 minutter.

Pisk mel og melk sammen og kok opp til en tykk saus. Smak til med sennep, salt og pepper. Rør tunfisk og krydder sammen med tomatsausen. Legg tunfisk. Lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med revet ost. Stek ved 190 grader i 35 minutter.

Lørdag
Kylling m/spinat og fetaost

500 g spinat
75 g smuldret fetaost
4 kyllingfileter
1 ss olivenolje
2 dl fløte
2 ss hakket persille
60 g smør
2 ss hvetemel
2,5 dl hønsebuljong
2,5 dl tørr hvitvinvare

Stek spinaten til den faller sammen, la renne av seg og avkjøl. Bland spinat og ost i en bolle. Lag en lomme i hver filet og fyll med spinatblandingen, lukk åpningen med tannpirkere. Stek kyllingen brun i olje.Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe så med buljong og vin. La koke til sausen tykner. Hell den over kyllingen og la koke under lokk i 25 minutter. Rør inn fløte og persille og varm opp før servering.

Søndag
Svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

800 gram indrefilet av svin
1 liten grønn squash
2 gule paprika
1 fenikkel
1 liten aubergine
1 rødløk
10 hvitløksfedd
10 champinjonger

Brun svinefileten i panne så den får en skorpe rundt hele. Kutt opp grønnsakene, og fordel de i langpanne med et dryss olivenolje over. Ovnsbak grønnsakene på 180 grader i ca 30 minutter, da tar du de ut, og legger svinefileten på toppen. Stek videre i ovnen i ca 15 minutter.

Server med et godt urtesmør.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning