Ukesmeny uke 32

Fra bondeomelett via broccoli- og ostesuppe til mer avanserte middager som potetmosform og ovnsbakt kyllingfilet med grønnsaker.. Her finner du Kvinneguidens ukemeny!

Publisert Oppdatert
Mandag
Kjøttdeigpasta med parmesantomatsaus

500 gram kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk
2 hvitløksfedd
1 ss basilikum (eller en liten håndfull frisk basilikum)
2 ss tomatpurè
1 tomatboks, gjerne cherrytomater
250 gram friske cherrytomater
1 tommelstor bit parmesan, revet smått

Stek kjøttdeig og hakket løk. Bland i hakket hvitløk mot slutten av stekingen. Hell over de hermetiske tomatene, de friske tomatene og tomatpureen, la småputre i 10-15 minutter. Ha i halvparten av parmesanen.

Server med pasta, og med et dryss av parmesanen som er igjen.

Tirsdag
Bondeomelett

5 kokte poteter
2 røkte pølser
6 egg
6 ss vann
½ purre
3 tomater
Skjær poteter og pølser i biter. Stek dem lett i panna. Pisk sammen egg, vann og salt og hell det over innholdet i panna. Legg på finskåret purre og tomatskiver. La det hele stivne ved svak varme. Server godt brød og eventuelt en salat til.

Onsdag
Broccoli- og ostesuppe

3 ss Smør
8 ss hvetemel
7,5 dl kyllingkraft , gjerne av terning + vann
7,5 dl helmelk
500 gr brokkoli
4 dl revet Jarlsberg

Smelt smøret i en kjele, og rør inn melet. Spe med kraft og melk, smak til med salt og pepper. La småkoke i 10 minutter, for å fjerne melsmaken.

Del broccolien i små buketter, og kok de nesten møre i litt vann. Ha endel av vannet i suppen, se til at den ikke blir for tynn. Dryss i osten, og la trekke i noe minutter. Server med et dryss av ost og godt brød til.

Torsdag
Steinbit i fenikkelfløtesaus

800 gram steinbitfilet
1 boks matfløte
1 sitron
2 gulrøtter
1 fenikkel

Del fisken i fire like store biter, krydre med salt og pepper. Lag en «pakke» av dobbelt lag aluminiumsfolie, og legg fisken i sammen med gulrøtter i skiver og oppdelt fenikkel. Spar på det grønne øverst på fenikkelen til senere. Del sitronen i skiver, og legg skivene oppå fisken/grønnsakene. Bak fisken i ovn på 175 grader i ca 10-15 minutter.

Server med kokte poteter, og et dryss av fenikkelgrønt.

Fredag
Gratinerte nachos

600 gram kjøttdeig
1 løk
1 rød chili
1 stor pose nachos med salt
1 glass salsa
1 pose taco kryddermix
½ finstrimlet purre
2 dl revet ost
1 stor boks mais

Stek kjøttdeig, finhakket løk og chili, tilsett kryddermiks etter anvisning på pakken. Legg tortillachipsen utover en langpanne, og fordel kjøttmixen, purre i ringer og mais utover nachosene. Legg på salsa og ost til slutt. Serveres med en grønn salat.

Lørdag
Biff med hjemmelaget bernaisesaus.

4 biffer a cirka 180 gram
4 bifftomater

Saus:
4 eggeplommer
¼ ts tørket estragon
2 ss hvitvinseddik
250 gram smør i små klumper
Salt og pepper

Ha eggeplommene i en glassbolle over vannbad. Tilsett estragon og eddik. Visp mens du har i smøret. Smak til med salt og pepper.

Del tomatene i to, og stek de i panne til de er gjennomvarme og gyldne.

La kjøttet bli romtemperert før steking, krydre med pepper. Legg et par spiseskjeer i pannen, la smøret brunes før du legger i biffene. Stek kjøttet i cirka 2 minutter på hver side på middels sterk varme. Tykke biffer og biff med fettmarmorering må etterstekes i noen minutter til på svak varme.

Ved å trykke på biffen kan du få vite hvor mye stekt den er. Gir biffen etter for trykk og kjennes «løs» ut, er den rød inni. Biffen vil kjennes fastere etterhvert som den blir mer stekt inni. Hvis den kjennes helt fast ut er den grå.

Server med kokte poteter eller hjemmelaget pommes frites.

Søndag
Potetmosform og ovnsbakt kyllingfilet med grønnsaker

4 kyllingfileter
1 gul squash
1 aubergine
2 grønne paprika
4 store tomater

Potetmos:
8 poteter
1/2 sellerirot
2 dl seterrømme
ca. 1/2 dl melk
salt og nykvernet pepper
½ purre
3 hvitløksfedd
100 gram parmesanost

Skrell poteter og sellerirot, skjær i mindre biter, og kok møre. Hell av vannet og bruk en potetmoser til å mose grønnsakene. Tilsett rømme og melk (men vær forsiktig, så den ikke blir for løs!), og rør godt.

Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer melk om mosen er for stiv.

Bland potetmosen med finhakket purre og most hvitløk. Ha blandingen i en ildfast form. Strø over parmesanost. Gratiner i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter.

Kyllingfiletene krydres med basilikum, salt og pepper. Brun de lett i panne. Dekk en langpanne med aluminiumsfolie, og legg kyllingfilet, squash i biter, aubergine i biter, paprika i store strimler og halve tomater i pannen. Bak i ovnen i ca 45 minutter på 225 grader.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning