Ukesmeny uke 27

Det blir varmere i været, og menyen denne uken inkluderer en deilig frisk avocadosalat og en lett og god kyllingpai. Du får oppskrifter og tips for hver dag hele uken, la deg inspirere!

Publisert Oppdatert
Mandag
Avocadosalat med svinefilet

600 g strimlet svinekjøtt
1 issalat
ca. 4 dl ruccolasalat
250 g cherrytomater
2 rød løk i tynne skiver
2 avokado i tynne båter
1 dl pinjekjerner

Fremgangsmåte:
Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.

Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.

Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.

Tirsdag
Kyllingpai

150 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
400 g grillet kylling
150 g bacon
1 løk
3 dl melk
5 egg
½ pk frossen spinat
1 ts salt
½ ts pepper
1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel alt godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter. Server med en salat og godt brød.

Onsdag
Mager lasagne

½ kg tomater, delt i to
300 g karbonadedeig
2 ss tomatpuré
2 knuste hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
salt/pepper
6 lasagneplater
400 g mager ricotta
25 g revet ost

Legg tomatene på et stekebrett og stek ved 180 grader i 90 minutter. Fres kjøttet brunt i litt olje. Rør inn tomatpuré og la koke 25 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper. Fordel 1/3 av kjøttet i bunnen av en ildfast form. Legg på lasagneplater, dekk med 1/3 av ricottaen. Legg på halvparten av tomatene og så 1/3 av til av kjøtt. Fortsett til alt er brukt opp. Avslutt med lasagneplater, ricotta og så et ostedryss. Stek ved 180 grader i 45 minutter.

Torsdag
Kylling med cashewnøtter

4 store kyllingfileter
1-2 purre
120 g cashewnøtter
1 liten broccoli i små buketter
1 liten gul squash i biter
1 bx bambusskudd

Saus:
3 dl vann
1 buljongterning
½ dl soyasaus
½ søt chilisaus
Maizena

Del kyllingen i biter, brun i panne. Ha så nøttene og stek et par min, ha så i resten. La det surre i panne/wok noen minutter. Lag sausen i egen kjele, la ha i maizennajevning til konsistensen er passe. Hell sausen over kyllingen og grønnsakene. Serveres med ris.

Fredag
Tortillasuppe (vegetarisk)

1 hakket løk
1 hakket jalapeño
2 knuste hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
½ glass salsa
ca 6 dl grønnsaksbuljong
ca 3 dl vann
ca 3 dl ferdig tomatsuppe
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts salt
½ ts sitronpepper
2 ts worcestershiresaus
2 ts tabasco
4 tortilla'er skåret i 2,5 cm ruter
1 box lettrømme
¼ kopp revet cheddar

De tre første ingrediensene stekes i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt tortilla og ost og la småkoke 50 minutter. Hell i porsjonsskåler, dryss over ost. Server med lettrømme og tortillabitene. Hot!

Lørdag
Bakt potet fylt med kjøttdeig

6 store poteter
1 liten løk
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
200 g karbonadedeig
150 g reven gul ost
1 ss smør/margarin
2 ss tomatpure
1 dl vann
2-3 ss hakket kruspersille

Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader. Stekes ca. 1 time. Imens brukes kjøttdeigen litt i olje før finhakket løk tas i. La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika has i. Bland tomatpure i vannet og rør inn i kjøttdeigen. Krydre med salt og pepper. Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens. De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over reven gul ost. Stekes i ca 15 minutter på 180 grader.

Søndag
Karibisk fiskeform

1 kopp yoghurt naturell
1 ss karripulver
2 finhakkede sjalottløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper
1,25 dl limesaft
3 ts finrevet limeskall
4 kveitefileter (eller torsk)

Bland yoghurt, karripulver, kokos, sjalottløk, hvitløk, olje, salt, pepper, limesaft og limeskall. Tilsett fisken og bland den godt i marinaden. Dekk til og la stå i kjøleskap minst 1 time.

Stek ved 180-190 i 30 minutter, øs marinaden over med jevne mellomrom. Server med limebåter og ris.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning