Ukesmeny uke 26

Denne ukens oppskrifter spenner fra hverdagslig pølsegryte via pastasalat med pesto, bacon og basilikum, og til spicy pasta med grillet laks. La deg inspirere!

Publisert Oppdatert
Mandag
Superenkel nudelsuppe med grønnsaker og svinekjøtt

600 gram svinekjøtt, har du dårlig tid velger du mørt kjøtt, har du bedre tid kan du velge hva som helst.
12 dl vann med 2 buljongterninger
2 paprika
200 gram champignon
4 stilker vårløk
1 stor pakke eggnudler
1 tommelstor ingefærbit
1 hakket chili

En håndfull frisk koriander

Skjær kjøttet i strimler og brun det i panne. Hvis du har valgt mørt kjøtt kan du bruke det med en gang, hvis ikke bør det kokes mørt først. Ha så vannet over kjøttet, og tilsett nudler, wokgrønnsaker, ingefær og chili. Kok i et par-tre minutter til nudlene er ferdige og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Tirsdag
Spicy pasta med grillet laks eller ørret

700 g ørret-/laksefilet, uten skinn og ben
1-2 ts salt
1 ts peppermix
6-8 solmodne tomater
1-2 røde chili
1 hvitløksbåt
1 løk
1 ss finhakket basilikum
Pasta til fire personer (ca 400 gram tørr vare)

Rens chilien og fjern alle kjernene. Prøv deg fram med ½ chili første gang, så det ikke blir for sterkt. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse.

Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje. Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Tørr basilikum has i sammen med tomatene så den får trekke. Ha i frisk basilikum og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i store terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gylne på grill eller stekepanne i olje eller smør. Kok pasta nok til 4 personer. Server pastaen med stekt ørret og sausen over.

Onsdag
Pølsegryte

600 g røkt kjøttpølse
3 ss olivenolje eller smør
1 løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 dl eplemost
1 laurbærblad
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket timian
1 ts salt
1/2 ts pepper

Skjær pølsene i skiver og brun dem raskt i litt smør/ olje. Legg dem tilside. Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder. Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne. Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme. Server med salat og grovt brød.

Torsdag
Pastasalat med bacon, pesto og basilikum

Pastaskruer til fire (ca 400 gram tørr vare)

1 romanosalat
1 gul squash
1 bunt reddiker
1 pakke bacon i småbiter, sprøstekes i panne.
1 pk sukkererter
3 vårløk
1 håndfull frisk basilikum
15 cherrytomater

Lag pesto av basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje, eller kjøp ferdig.

Bland alle ingrediensene, og server med brød.

Fredag
Kyllingsuppe

1 løk
2 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
2 ts karri
12 dl hønsebuljong (evt vann + terning)
2-3 poteter (avhengig av størrelsen) i terninger
1 grønn paprika

1 rød paprika
1 surt eple
Noen broccolibuketter
2 dl kremfløte
Saften av en halv sitron
2 kyllingbryst i biter

Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Surr det mykt i smør eller olje. Tilsett karripulveret og fres det litt sammen med løken. Hell over hønsebuljongen og kok opp. La det hele småkoke.
Skrell og skjær opp potetene. Ha i gryten.
Stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekte, sett til side.

Skjær grønnsakene i små biter. Ha de i kjelen når potetene er nesten helt ferdige. Tilsett så fløte og sitronsaft. Kok opp.
Smak til med salt og pepper.
Ha kyllingbitene i suppa og server. Server med godt brød

Lørdag
Vegetarcurry

4 ss olje
4 ss malt koriander
4 ss malt paprika
1 ss malt gurkemeie
2 ss sennepsfrø
ca to never karriblader (kan utelates)

Stek lett i panne for å få frem kryddersmaken.

Ha i:

2 finhakket løk
1 finhakket hvitløk
3 "tomler" revet ingefær
2 chili hakket
6 tomater hakket
1 håndfull frisk koriander
½ vann
2 bokser avrente og skylte kikerter (eventuelt tørre, som er bløtlagte og ferdigkokte)

La surre i ca 10 minutter

Ha i 1 liten squash i biter

Småkok videre i 10 minutter før du tilsetter 1 boks kokosmelk.

Server curryen til ris, og ha gjerne nanbrød og raita til.

Søndag
Marinert fiskefilet med grønnsaker og ris

500 g seifilet
4 ss hvetemel
2 ss olje.

Marinade:
4 ss olje
4 ss chilisaus/hotsaus, evt chilipulver
2 ss tomatpure
2 presset fedd hvitløk
2 ts revet appelsinskall
1 ts salt
litt timian
pepper

2 gulrøtter
1/2 pk babymais
1/2 liten brokkoli
1/4 hodekål
1 pk bønnespirer
1 paprika
5 dl grønnsaksbuljong til koking

Fremgangsmåte:

Bland marinaden.

Skjær fiskefileten i 3 cm brede biter og la den ligge i marinaden i minst 30 minutter.

Skrell grønnsakene og del opp i små biter, gulrøttene skjæres i tynntynne staver og hodekålen finsnittes.

Kok opp buljong og la grønnsakene koke til de er ferdige.

Sil av vannet og hold grønnsakene varme.

Tøm fisken i et dørslag og la marinaden renne av.

Vend fisken i melet.

Varm olje i teflonpanne og stek fisken et par minutter på hver side. slik at det blir fin stekeskorpe.

Serveres sammen med grønnsakene og ris.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen