Ukesmeny uke 13

Denne ukens meny inneholder blant annet oppskrifter på kyllingsuppe, gourmetkylling med hjemmelaget grønnsakssaus og en nydelig biffsalat med pinjekjerner.

Publisert Oppdatert
Mandag

Gratinerte tacopølser i brød

4 personer, 15 minutter

8 gode pølser, for eksempel løkpølser
8 pølsebrød
1 finhakket løk
1 glass salsa
1 finhakket paprika
1 liten boks mais
150 gram ost

Legg pølsebrødene i en ildfast form. Legg pølsene i brødene. Fordel salsa, paprika, mais og løk på pølsene. Dryss over revet ost, og gratiner i ovn på 200 grader i 10 minutter.

Tirsdag

Fiskegrateng

4 personer, ca 70 minutter

100 gram makaroni
4 dl melk
4 ss hvetemel
malt muskat
400 gram renset fisk
3 egg
2 ss strøkavring
Lag jevning av hvetemelet og melken i en kjele. Rør til det koker opp. La sausen småkoke i 3-4 minutter. Skill eggene, og ha eggeplommene i sausen. Smak til med salt, pepper og muskat.

Kok fisken, plukk den i småbiter og ha den i sausen sammen med den ferdig kokte makaronien. Stivpisk eggehvitene, og bland disse forsiktig i.

Ha hele røren i en smurt ildfast form. Dryss strøkavring på toppen. Sett formen på nederste rille i stekeovnen. Stek gratengen i 45-60 minutter ved 200 grader.

Server med kokte poteter og gulrøtter.

Onsdag
"Hjemmelaget" kyllingsuppe

1 pose kremet kyllingsuppe
3 kyllingfileter
1 rød chili
2 stilker vårløk
1 dl frosne erter

Lag kyllingsuppen etter anvisning på pakken. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de i panne. Skjær filetene i tynne skiver. Ha finhakket chili, hakket vårløk og erter i suppen. Tilsett kyllingbitene rett før servering.

Ferskt brød eller rundstykker smaker godt til.

Torsdag

Kveite med ertepure

4 personer, ca 30 minutter

800 gram kveiteskiver
2 gulrøtter
1 purre
5 dl frosne erter
1 hvitløksfedd
1 dl buljong/kraft
1 ts pepper
1 ts salt
1 dl kremfløte

Kok opp ertene i buljongen sammen med presset hvitløk. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt, pepper og fløte. Sett til side. Stek kveiteskivene i smør til de er gjennomstekte. Skjær gulrøttene med ostehøvel og purren i tynne strimler. Stek grønnsakene raskt i panne til de har blitt varme, men fortsatt er sprø. Server fisken med ertepureen og med kokte poteter og smeltet smør.

Fredag

Biffsalat med pinjekjerner

4 personer, ca 15 minutter

500 gram biffkjøtt av god kvalitet
2 avokado
100 gram pinjekjerner
200 gram pastaskruer
Blandet grønn og rød salat
1/2 pakke rucculasalat
200 gram cherrytomater
1 liten rødløk

Rist pinjekjernene i tørr panne til de har blitt gyldne. Sett til side. Kok pasta, avkjøl. Skjær biffkjøttet i strimler. Stek raskt i panne, skal være rosa i midten. Ha biffkjøtt + kjøttsaft fra pannen i en bolle. Tilsett avokado i tynne strimler, pastaskruene, cherrytomater delt i fire og rødløk i strimler. Ha over rød/grønn salat og ruccula rett før servering.

Server varme ciabatta til.

Lørdag

Svinefilet med thaisaus

4 personer, ca 20 minutter

600 gram svinefilet
1 pakke sukkererter
Noen små buketter broccoli
1 boks vannkastanje/bambusskuddmiks
1 rød paprika
1 ss sambal oelek
1 tommelstor bit ingefær
2 ss soyasaus
3 limeblader, strimlet
Saften fra 1 lime
1 liten boks kokosmelk

Skjær svinefileten i tynne strimler. Stek i wok eller stekepanne. Ha over sukkererter skåret i to, broccoli og paprika i strimler. La steke et par minutter. Ha over vannkastanjer/bambusskudd. Hell over kokosmelk, sambal oelek, revet ingefær, soyasaus, limeblader og limesaft. La koke et par minutter.

Server med ris.

Søndag

Gourmetkylling med hjemmelaget grønnsakssaus

4 personer, ca 70 minutter

1 stor gourmetkylling
1/2 liten sellerirot
1 paprika
6 cherrytomater
2 stilker vårløk
1 stor gulrot
1 dl matfløte

Skjær kyllingen i porsjonsstykker, krydre med salt og pepper. Hakk selleri og gulrot smått, paprika og vårløk hakkes lett. Fordel hele cherrytomater og de opphakkede grønnsakene i en ildfast form. Legg kyllingen over grønnsakene. Pakk aluminiumsfolie godt over, på den måten holder kyllingen seg saftig.

Ha formen i ovn på 175 grader i en drøy time. Legg deretter kyllingen på et serveringsfat, og ha grønnsakene over i en kjele. Bruk en stavmikser for å finmose grønnsakene helt, tilsett deretter kraften som ligger igjen i den ildfaste formen. Tilsett fløten, og la koke opp. Dersom sausen blir for tykk kan du tilsette litt vann.

Ris og ovnsbakte grønnsaker smaker godt til.

Foto: Matprat.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning