Troika-kake

Skal man tro reklamen er det ingenting som slår en Troikasjokolade når man ligger i sofakroken. Hva sier du da til en hel kake med Troikasmak? Her får du oppskriften!

Publisert Oppdatert
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør
1 ss kakao
1 pk rød gelé
3 dl vann
500 g marsipan til lokk
1 ½ plate sjokolade
2 ss delfiafett

Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.

Trøffelkrem:
Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.

Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen