Tandoori-kylling

Sendt inn av Texas. Rens kyllingen, og fjern skinnet. Del kyllingen i passe serverings stykker. Legg kyllingen i en bolle.Lag marinade ved å finkutte løk, paprika, hvitløk, ingefær, tilsett resten av krydderet og yoghurten. Bland marinaden godt, og hell den kyllingen. La det hele stå å godgjøre seg I kjøleskapet natten over.

Publisert Oppdatert
1 stor kylling (ca 1kg)
3 fedd hvitløk
1/2 løk
litt fersk ingefær
1/2 liter naturell yoghurt
1 frisk chillipepper (kan erstattes med 1/2 ts chillipulver)
1/2 frisk paprika (2-3 ts paprikapulver)
1 ts malt korinter
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
1/2 ts nykværnet pepper
1 ts five spece powder
1/2 ts nyrevet muskat

Rens kyllingen, og fjern skinnet. Del kyllingen i passe serverings stykker. Legg kyllingen i en bolle.Lag marinade ved å finkutte løk, paprika, hvitløk, ingefær, tilsett resten av krydderet og yoghurten. Bland marinaden godt, og hell den kyllingen. La det hele stå å godgjøre seg I kjøleskapet natten over.

Ta ut kyllingen av marinaden å brun den svakt i en stekepanne før den legges i en ildfast form å settes i stekeovnen ved 2000 i 20-35 minutter. (de kan være en fordel å plassere kyllingen høyt i stekeovnen med kortere steketid, siden den da ofte blir saftigere).

Den resterende marinaden varmes i en kasserolle når kyllingen begynner å bli ferdig. Marinaden må ikke kokes siden yoghurten da kan skille seg, og serveres som saus.
Tandoori bør serveres med ris og naan brø.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning