Tandoori-kylling

Sendt inn av Texas. Rens kyllingen, og fjern skinnet. Del kyllingen i passe serverings stykker. Legg kyllingen i en bolle.Lag marinade ved å finkutte løk, paprika, hvitløk, ingefær, tilsett resten av krydderet og yoghurten. Bland marinaden godt, og hell den kyllingen. La det hele stå å godgjøre seg I kjøleskapet natten over.

Publisert Oppdatert
1 stor kylling (ca 1kg)
3 fedd hvitløk
1/2 løk
litt fersk ingefær
1/2 liter naturell yoghurt
1 frisk chillipepper (kan erstattes med 1/2 ts chillipulver)
1/2 frisk paprika (2-3 ts paprikapulver)
1 ts malt korinter
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
1/2 ts nykværnet pepper
1 ts five spece powder
1/2 ts nyrevet muskat

Rens kyllingen, og fjern skinnet. Del kyllingen i passe serverings stykker. Legg kyllingen i en bolle.Lag marinade ved å finkutte løk, paprika, hvitløk, ingefær, tilsett resten av krydderet og yoghurten. Bland marinaden godt, og hell den kyllingen. La det hele stå å godgjøre seg I kjøleskapet natten over.

Ta ut kyllingen av marinaden å brun den svakt i en stekepanne før den legges i en ildfast form å settes i stekeovnen ved 2000 i 20-35 minutter. (de kan være en fordel å plassere kyllingen høyt i stekeovnen med kortere steketid, siden den da ofte blir saftigere).

Den resterende marinaden varmes i en kasserolle når kyllingen begynner å bli ferdig. Marinaden må ikke kokes siden yoghurten da kan skille seg, og serveres som saus.
Tandoori bør serveres med ris og naan brø.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen