Singel kokkekunstner!

Klart du skal lage middag selv om du bor alene! Vi gir deg middagstipsene som er enkle, kjappe og sunne.

Publisert Oppdatert
Du kommer hjem sliten til huset du bor alene i. Det er lite i kjøleskapet, men du orker ikke lage middag når det bare er deg der alikevel! Kjenner du deg igjen? Mange velger bort dagens varme måltid fordi de ikke orker å varme pannene kun for sin egen skyld.

Ikke motiverende

Er du singel kvinne og bor alene, er det slettes ikke alltid det er motiverende å lage seg middag hver eneste dag. Det er viktig å ha et balansert kosthold, og brødskiver til både frokost, lunsj og middag er ikke bare kjedelig, det er heller ikke sunt for kroppen.

Men, det er ikke sikkert at du er så dreven på kjøkkenet, og dermed er frossenpizzaen aldri langt unna. Det er kjedelig i lengden, og av og til hadde det vært moro å trylle sammen noe varm mat som er lettvint å lage men som samtidig er sunt og godt! Så hva kan vi gjøre?

Ekspertråd

Kokk Geir Henriksen mener det er mye man kan gjøre, deriblant mikse det varme med noe kaldt og friskt;

- Har man lyst å være sunn er det jo enkelt med pastasalater og yoghurtdressinger, dette tar heller ikke lang tid, sier Henriksen.

Han vedgår at kokker liker å bruke mye tid på kjøkkenet og ofte lage kraftig kost, noe som ikke nødvendigvis går rett hjem hos single kvinner. Men valgene er mange og gode!

- Hvis man har lyst å sprite opp hverdagen litt ekstra, kan man for eksempel kikke litt i innvandrersjapper etter ferdigmat som man kan bruke i rettene man lager. Fylte paprika, ansjos og kapers er kjempegodt, og mye av dette kan stå i kjøleskapet måned etter måned, tipser Henriksen.

Noe attåt

Det er også godt med noe å drikke til maten, dette trenger heller ikke å være så vanskelig. Det er nemlig ikke alle drinker man behøver mikser til;

- Drinker med lime i er alltid en vinner. Mojito, Peprino og Gin&Tonic er gode sommerdrinker, sier Henriksen.

Kokken mener det kan lønne seg å lete på internett etter matoppskrifter og nevner sider som portalen Kokk.no og matsiden Apertif.no

Tips til enkel matlaging:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning