Ren suppenytelse
Kanskje de beste suppene vi har smakt! Oppskriftene får du her.
        
    Suppe trenger ikke være kjedelig middagsmat! Disse tre supergode suppene passer like godt å servere til helgekosen som på hverdagsbordet.
 
 
 
 
                        
                        
                        
                        
                    Festlig kyllingsuppe
Til fire personer
- 1 stor løk
 - 2 purre
 - 2 fedd hvitløk
 - 1 rød paprika
 - 2 røde chili
 - Slik gjør du: Rens grønnsakene og surr dem i smør. Legg i en gryte, tilsett:
 - 3 kyllingfileter
 - 2 ts karri
 - 2 ts paprikapulver
 - 1 liter vann
 - 2 hønsebuljong-terninger
 - 1 boks mais
 - Del kyllingfiletene i biter og stek i panne. Legg kyllingbitene i gryten med grønnsakene, dryss over krydder, og ha over resterende ingredienser. La koke noen minutter. Server med hvitløksbrød og nachochips ved siden av.
 
Fiskesuppe
Til åtte personer
Dette surres sammen i en gryte:- 4 ss olje
 - 4 ts karri
 - 4 hakkede løk
 
- 4 revne gulrøtter
 - Ha i følgende og kok i 15 minutter:
 - 4 hvitløksbåter
 - 3 terninger fiskebuljong
 - 2 terninger hønsebuljong
 - 2 finhakka chili
 - 17 dl vann
 - 2 bokser hermetiske, hakkede tomater
 - Alt det ovenstående kan gjøres klar dagen før. Dette skal i gryten til slutt:
 - 6 dl matfløte
 - 1 stor boks fersken (skjæres i biter)
 - 800 g fisk (flere sorter om ønskelig)
 - Alt kokes opp og trekkes til fisken er ferdig. Server med brød til.
 
Malaisisk rekesuppe
Til fire personer
- 1 stor løk
 - 1 ss karri
 - 2 fedd hvitløk
 - 0,5 1 grønnsaksbuljong
 - 1 boks hermetiske tomater
 - 1 boks hermetiske fersken
 - 1 boks reker i lake
 - 1/3 l fløte
 - Slik gjør du: Kutt løken i små biter og fres med karri og olivenolje sammen med hvitløk. Ha dette i en gryte og tilsett grønnsakbuljongen, ferskenkraften, rekekraften og tomatene. La det småkoke i 15 min ( eller noe lenger). Ha i fløten før servering. Legg fersken og reker på tallerkenen før suppen helles over. Serveres med brød.