Redd isbjørn med vin!

Isbjørner er ikke det de fleste forbinder med sol og sommer, men nå kan du nyte et glass vin på terrassen og samtidig støtte isbjørnforskning.

Publisert Oppdatert
- Vi er veldig fornøyd med samarbeidet mellom WWF-Artic programmet og vinmerket Banrock Station. Denne støtten bidrar til at vi kan videreføre det viktige arbeidet med å bevare våre verdifulle isbjørner, sier den nylig tiltrådte direktøren for WWFs Arktis program, Neil Hamilton.

Sårbar isbjørn

Den minkende isen i Arktis og den økende andelen miljøgifter i havet har ført til at isbjørnen for første gang er kategorisert som "sårbar" på WWFs røde liste over truede arter. Akkurat som nordmenn er avhengige av sol om sommeren for å komme seg gjennom vinteren, er isbjørnen avhengig av is for å overleve vinteren.

Norsk Polarinstitutt og WWF har igangsatt et radiomerkingsprosjekt for å kartlegge hvordan den minkende ismassen på Svalbard påvirker isbjørnen.

Sommer er istid

Selv om det er mange barn som skriker etter is i løpet av sommeren er situasjonen litt mer prekær for isbjørnen.

Ismassene på Svalbard er nødvendig for isbjørnens jakt - slik at den kan fete seg opp og lage nye små isbjørner før vinteren kommer. Forskning tyder på at med dagens klimaendringer kan isbjørnen være utryddet i løpet av 50 år.

- Forskerne vet fremdeles alt for lite om isbjørnen og hvordan vi skal unngå at den blir utryddet, derfor synes vi det var viktig å bidra til å øke kunnskapen om isbjørnen. Kjøper du Banrock Station kan du nippe til sommervinen med god miljøsamvittighet, sier Beate O. Svanes i Strøm AS, importør av Banrock Station.

Fra våtmark til is

Det australske vinmerket Banrock Stations miljøengasjement begynte med å bevare våtmark i hjemlandet, ettersom eiendommen Banrock Station ligger i våtmarksområdet Riverland i Southern Australia.

Banrock Station er i dag involvert i ulike miljøprosjekter, blant annet "The Eden Project" i England og beskytelse av våtmark på tre kontinenter.

- I Norge følte vi at det var viktig å sette fokus på et av våre nasjonalsymboler, og vi håper selvfølgelig at mange benytter anledningen til å støtte isbjørnen i løpet av sommeren, sier Svanes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning