Ostekake med pasjonsfrukt

Våren kom tidlig i år, og selv om det ser ut som de fineste dagene er forbi vil vi prise den varmere årstiden med en deilig, sommerfrisk ostekake med pasjonsfrukt.

Publisert Oppdatert
Du trenger:

500 gr kremost naturell
325 gr sukker
2 dl pasjonsfruktkonsentrat/saften i fersk pasjonsfrukt
1,5 dl vann
Saften av 1 lime
5 gelatinplater
6 dl kremfløte
Gelé:
150 gr pasjonsfruktkonsentrat
1,2 dl vann
75 gr sukker
1ts maisenna
4,5 gelatinplater
30 gr glukose
Nøttebunn:
2 eggehviter
100 gr sukker
120 gr malte nøtter

Slik gjør du:

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland inn mandlene. Ha i kakeform, stek på 200 grader i et kvarter. Avkjøl kaken.

Ostemasse:
Bland ost og sukker godt, gjerne i kjøkkenmaskin. Bløtlegg 5 gelatinplater. Varm limesaften i en kjele, tilsett gelatin og pasjonsfruktsaften. Bland inn i ostemassen. Pisk fløten til krem og bland forsiktig inn i ostemassen. Skjær av den ytterste centimeteren rundt hele kakebunnen (for at den ikke skal syns når du har i kremen), og legg den tilbake i kakeformen. Ha over ostekremen, og sett i fryser.

Gele:
Kok opp fruktsaften til geleen, sammen med sukker og glukose. Bløtlegg 4,5 gelatinplater i kaldt vann. Rør maisenna ut i litt kaldt vann, spe i blandingen og la alt koke i 2-3 minutter. Tilsett gelatin. Sett geleen kaldt. Fordel geleen over den frosne kaken, og ta kaken ut av formen når geleen har stivnet. Pynt med friske bær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning