Ostekake med pasjonsfrukt

Våren kom tidlig i år, og selv om det ser ut som de fineste dagene er forbi vil vi prise den varmere årstiden med en deilig, sommerfrisk ostekake med pasjonsfrukt.

Publisert Oppdatert
Du trenger:

500 gr kremost naturell
325 gr sukker
2 dl pasjonsfruktkonsentrat/saften i fersk pasjonsfrukt
1,5 dl vann
Saften av 1 lime
5 gelatinplater
6 dl kremfløte
Gelé:
150 gr pasjonsfruktkonsentrat
1,2 dl vann
75 gr sukker
1ts maisenna
4,5 gelatinplater
30 gr glukose
Nøttebunn:
2 eggehviter
100 gr sukker
120 gr malte nøtter

Slik gjør du:

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland inn mandlene. Ha i kakeform, stek på 200 grader i et kvarter. Avkjøl kaken.

Ostemasse:
Bland ost og sukker godt, gjerne i kjøkkenmaskin. Bløtlegg 5 gelatinplater. Varm limesaften i en kjele, tilsett gelatin og pasjonsfruktsaften. Bland inn i ostemassen. Pisk fløten til krem og bland forsiktig inn i ostemassen. Skjær av den ytterste centimeteren rundt hele kakebunnen (for at den ikke skal syns når du har i kremen), og legg den tilbake i kakeformen. Ha over ostekremen, og sett i fryser.

Gele:
Kok opp fruktsaften til geleen, sammen med sukker og glukose. Bløtlegg 4,5 gelatinplater i kaldt vann. Rør maisenna ut i litt kaldt vann, spe i blandingen og la alt koke i 2-3 minutter. Tilsett gelatin. Sett geleen kaldt. Fordel geleen over den frosne kaken, og ta kaken ut av formen når geleen har stivnet. Pynt med friske bær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen