Napolitansk pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Denne oppskriften er til to pizzaer på ca 23 cm/diameter. Deigen kan stå i kjøleskapet i opptil to dager, og den kan fryses i opptil en måned.

Publisert Oppdatert
Napolitansk pizza med tomat, mozzarella og basilikum.

Selv bruker jeg en slik oppskrift til en "stor" pizza. Fyllet er beregnet på en halv slik deig, så den må du da doble.

Deig:

2 ½ dl lunket vann
1 ½ ss olivenolje
¾ ts salt
1 ½ ts tørrgjær
ca 250 g hvetemel

Bland vann og olje. Bland salt og tørrgjær i det meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel til en glatt og smidig deig.

Kna deigen på et melet bakebord i 8-10 minutter til den er blank og smidig. La den så hvile i et kvarter under et kjøkkenklede.

Del deigen i to, og la den delen du skal bruke med en gang heve under et kjøkkenklede i c a1 time før du har på fyllet. Den delen av deigen du ikke skal bruke drysser du lkmed litt hvetemel før du legger den i en frysepose og stenger godt igjen. (Opptining av denne deigen skjer i en oljet bolle. Legg deigen i bollen, dekk til med plast og la den tine en natt i kjøleskap, eller to timer i romtemperatur.

Fyll:

Til en ½ porsjon napolitansk pizzadeig:
½ dl tomatsaus med basilikum
6 friske basilikumblader
125 g mozzarellaost i skiver

Ha tomatsaus med basilikum midt på deigen. Ha oppå basilikumbladene (hele, eller hakket), og legg tilslutt mozzarellaskivene jevnt over det hele.
Stekes på nederste rille på 225*C i ca 15 minutter.
Serveres på en middagstallerken.

Denne deigen kan jo også selvfølgelig brukes til en mer "standard" pizza med tomatpurré, kjøttdeig og norvegia ost (og eventuelt alt av annet du ønsker å ha på pizzaen din. Fantasien setter grensene)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning