Nan brød
Sendt inn av Texas. Bland det hele godt i en bolle. Hvetemelet bør siktes før bruk. Bruker du vanlig gjær (og ikke tørr gjær) bør gjær og melk blandes sammen før det blir tilsatt deigen.
Naan brød
11/2 dl melk
1/2 pakke gjær
2 ts sukker
1/2 kg hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss oliven eller soya olje
11/2-2 dl yoghurt
1 egg
Bland det hele godt i en bolle. Hvetemelet bør siktes før bruk. Bruker du vanlig gjær (og ikke tørr gjær) bør gjær og melk blandes sammen før det blir tilsatt deigen. Kna deigen kraftig til den er myk og smidig. Dekk deigen med folie eller et klede og la den heve i ca 1 time. Forvarm ovnen ved 2250C. Kna deigen god til den blir smidig igjen. Del deigen opp i passende stykker, og kjevle den til passe tynne sleiver (5-8 mm). Legg deig sleivene i den forhånd varmede ovnen, og stek i 6-8 minutter til naan brødene er gyldenbrune.
Pakk de nystekte naan brødene inn i et klede mens resten av deigen stekes, slik at naan brødene kan serveres så ferske og varme som mulig.
11/2 dl melk
1/2 pakke gjær
2 ts sukker
1/2 kg hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss oliven eller soya olje
11/2-2 dl yoghurt
1 egg
Bland det hele godt i en bolle. Hvetemelet bør siktes før bruk. Bruker du vanlig gjær (og ikke tørr gjær) bør gjær og melk blandes sammen før det blir tilsatt deigen. Kna deigen kraftig til den er myk og smidig. Dekk deigen med folie eller et klede og la den heve i ca 1 time. Forvarm ovnen ved 2250C. Kna deigen god til den blir smidig igjen. Del deigen opp i passende stykker, og kjevle den til passe tynne sleiver (5-8 mm). Legg deig sleivene i den forhånd varmede ovnen, og stek i 6-8 minutter til naan brødene er gyldenbrune.
Pakk de nystekte naan brødene inn i et klede mens resten av deigen stekes, slik at naan brødene kan serveres så ferske og varme som mulig.