Mocca-espressokake

Denne fredagens godbit er en real kaloribombe, en deilig saftig sjokoladekake med både hvit og mørk sjokoladeglasur. Heldigvis er det helg, så vi har lov til å kose oss litt ekstra!

Publisert Oppdatert
Mocca- espresso kake

Kakebunn

2 egg
1 1/2 dl. sukker
150 gr melange
50 gr (halv plate) God mørk kokesjokolade
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Visp egg og sukker sammen til stiv eggedosis, smelt melange og sjokolade sammen i vannbad, la den smelte uten å røre i den, da korner den seg ikke, sikt sammen mel og bakepulver.

Vend mel og bakepulver forsiktig inn i eggedosisen, tilsett smør og sjokoladeblandingen og rør godt sammen til en glatt røre. Hell røren i smurt 24 centimeters rund form (Formfett på spray er supert til kaker som dette). Stek ved 175 grader i ca 30 min (kjenn med nål om kaken er ferdig). Ta den ut og avkjøl på rist, skjær langs kanten og ta den ut av formen. Bruker du Formfett slipper den formen svært lett.

La kaken avkjøle seg og del den inn i 2 lag.

Hvit sjokoladekrem:

40 gr melange
100 gr Freia Hvit Dronning Sjokolade
1 egg
ca 75 gr. melis
1-2 ss fløte

Smelt smør og sjokolade i vannbad på samme måte som til kakebunnen, sett kjelen på ett kjøkkenhåndkle og finn frem en god visp. Visp inn nesten all melisen, tilsett egget og visp til du får en silkeglatt blank glasur, tilsett resten av melisen og fløten( det er ikke sikkert du trenger følte i glasuren, den kan bli litt tynn) til du får en ganske tykk glasur og sett til side så den avkjøles litt.

Lag 1/2 dl sterk espressokaffe og dynk kakebunnen forsiktig, spre den hvite glasuren utover og legg på den andre halvdelen av kaken. Sett kaken kaldt mens du lager den mørke sjokoladeglasuren.

Mørk sjokoladeglasur:

50 gr melange
1 plate God mørkkokesjokolade Sjokolade (100 gr)
1 egg
75 gr melis
1-2 ts espressokaffe
Mokkabønner (pynt)

Denne glasuren lager du på samme måte som den hvite sjokoladekremen. Spre den utover kaken, vær generøs og la glasuren renne nedover sidene av kaken. Sett kaken kaldt en stund så den får satt seg litt. Pynt kaken med Mokkabønner.

Serveres med krem eller bare som den er til en kopp kaffe eller te.

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning