Klassisk og toskansk

Vi drømmer oss til solfylte Toscana. Les om god vin til hundrelappen.

Publisert Oppdatert
Col di Sasso, oversettes til "Steinåsen". Vinen er laget på cabernet sauvignon og sangiovese som dyrkes i de mest steinete og ugjennomtrengelige delene av Banfi-gåden i Montalcino i Toscana. I samme område som de mer kjente Chianti-vinene kommer fra.

Kropp og fylde

Druene høstes vanligvis i begynnelsen av oktober, og hver druesort vinifiseres hver for seg. Mens sangiovese sørger for kropp og fylde, tilfører cabernet sauvignon frukt og struktur. Vinene blandes og lagres tre måneder på flaske før salg.

Castello Banfi er genistreken til amerikaneren, John Mariani og den italienske ønologen Enzio Rivella. I 1956 grublet de på hvordan de skulle få italiensk vin inn på verdensmarkedet i en tid da landets anerkjennelse som vinproduserende nasjon var på hell.

Vingårder

Sammen med broren, Harry, begynte John å lete etter muligheter for å lage vin, på et sted de kunne kombinere italiensk historie og moderne teknologi. I 1976 fant de et stort urørt område i historiske Montalcino, som skulle vise seg å bli en god investering.

Med vingårder også i Piemonte, Vigne Regali og Principessa Gravi, har selskapet blitt kjent som en dedikert og nyskapende produsent.

I 11 år på rad er Banfi kåret til Italias "Premier Vineyard Estate" på vinmessen VinItaly. Selskapet er internasjonalt anerkjent for etisk og sosialt ansvar med ISO- og SA-sertifiseringer., og er også blant de verdensledende i kundetilfredshet. Både Wine Enthusiast og Wine & Spirits Magazine har tidligere kåret Banfi som "winery of the year".

Col di Sasso 2006 er en moderne vin med moden frukt og overbevisende italiensk struktur.

Smak og behag:

  • Navn: Col di Sasso 2006
  • Land/distrikt: Italia/Toscana
  • Produsent: Castello Banfi
  • Pris: 99,90 kroner
  • Polnummer: 1157901 (distriktsutvalg)
  • Alkohol: 13 %
  • Druer: 70 % Cabernet Sauvignon, 30 % Sangiovese
  • Karakteristikk: Dyp rød farge. Aromaer av syrlige røde bær, tre, tobakk og urter. Smak av røde bær. Stilen er noe rustikk. Fyldig og god.
  • Passer til: Dette er er en ungdommelig vin som går godt til grillet kjøtt, kylling, eller pasta med kjøttsaus. Også god til Pecorino-ost.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning