Julegodt

Liker du å lage noe godt til jul? Her finner du oppskrifter for både liten og stor på julegodt, sjokolade, karameller, marsipan og mye annet.

Publisert Oppdatert
90 OPPSKRIFTER PÅ JULEGODT

Oppskriftene du finner under er hentet fra Kvinneguidens kreative julekalender i år. Om du vil lese flere gode oppskrifter finner du over 90 oppskrifter på julegodt på denne siden hos oss!


SJOKOLADEKARAMELLER

Dette trenger du :

50 g meierismør
3 dl kremfløte
1 ½ dl sirup
150 g sukker
1 ss vaniljesukker
3 ss kakaopulver

Slik gjør du :

Bland alle ingrediensene i en vid kjele. La blandingen få småkoke uten lokk, over ganske svak varme. Rør i kjelen av og til mens blandingen koker. Drypp litt av massen i en skål med kaldt vann. Hvis den lett kan rulles til en kule, er massen ferdig. Hell karamellmassen på smurt bakepapir i en flat langpanne. La den avkjøle. Når massen er nesten avkjølt klippes den i ruter.

KNEKK

4 dl sukker
4 dl fløte
4 dl sirup
2 dl mandler (skåldet og hakket)
100 g smør eller margarin

Bland sukker, fløte og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Kok massen og rør om av og til. Du kan finne ut om massen er ferdig ved å ha noen dråper i kaldt vann. Hvis du lett kan lage en hard kule av dråpene ved å rulle dem mellom fingrene, er den klar.
Tilsett mandler og smør. Rør om, og hell massen i knekkformer eller små, smurte kremmerhus av smørpapir.

PEPPERMYNTEBITER

Du trenger :

1/2 l. fløte,
2 1/2 ss hvetemel (25 gr.),
250 gr. melis,
3 - 4 peppermyntedråper,
1 pl. kokesjokolade,
25 gr. kokosfett (kan bruke Delfiafett også)

Melisglasur:
100 gr. melis,
eggehvite

Sånn gjør du:

Fløte og mel kokes til en fast grøt og avkjøles. Tilsett melis og peppermyntedråper og elt deigen jevn. Kjevle ut deigen til ca. 2 - 3 mm. tykkelse. Du må være kjapp med utkjevlingen, ellers vil deigen stivne og slå sprekker. Skjær ut rundinger eller firkanter. Sett peppermyntefigurene kaldt til de er stivnet.

Sjokolade og kokosfett smeltes ved svak varme. Rør til massen er jevn. Dypp peppermyntefigurene i sjokolade og la konfekten stivne på en bakerist eller bakepapir. Pynt med tynne striper melisglasur. Konfekten legges i en tett boks og oppbevares kjølig.
Peppermynte kan sløyfes hvis man syns ren sjokolade er best.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning