Inviter venninnene dine på dette!
Kos dere med noe skikkelig godt og varmt i vintermørket!
En herlig kopp med kaffe er noe av det beste med høsten og vinteren. Å kjenne duften av fersk kaffe som traktes, varme frosne hender på koppen og ta en god prat med venninnene dine mellom slurkene, gjør hele kaffepausen til en eneste stor nytelse!
Hva er vel bedre da enn å invitere venninnene dine over på skikkelig god kaffe som du har tilberedt selv? Hvorfor ikke invitere slekt og venner på julelunsj og la de imponere av delikate kaffedrinker? Bytt ut gløggen med varme kaffedrikker som både dufter og smaker jul!
Her får du noen gode, enkle, smaksrike og aromatiske oppskrifter.
Kaffe Toddy
Ingredienser for 2 personer:
Ingredienser for 2 personer:
Hva er vel bedre da enn å invitere venninnene dine over på skikkelig god kaffe som du har tilberedt selv? Hvorfor ikke invitere slekt og venner på julelunsj og la de imponere av delikate kaffedrinker? Bytt ut gløggen med varme kaffedrikker som både dufter og smaker jul!
Her får du noen gode, enkle, smaksrike og aromatiske oppskrifter.
Kaffe Toddy
Ingredienser for 2 personer:
- 2 store eller doble espresso
- 4 cl mørk rom
- 1 krm nystøtt kardemomme
- Sitronskall
- Topp det hele med melkeskum
- Hell rom i to forvarmede kopper, tilsett kardemomme og sitronskall. Hell over sterk espresso og topp det hele med melkeskum. Garner med litt kardemomme. Server med hvitt eller brunt sukker.
Café à l'orange med safran
Ingredienser for 2 personer:
- 2 porsjoner espresso
- 2 cl Cointreau
- 40 ml krem
- Safran
- Finrevet appelsinskall
- Rør ut safran i Cointreau, visp sammen Cointreau og krem. Hell espresso i koppene og hell over kremen. Garner hver kopp med appelsinskall.
Choco Vanilla Ginger Café
- 50 g mørk sjokolade
- 1 ts malt kanel
- 4-6 stjerneanis
- 1 ts fersk revet ingefær
- Vaniljestang
- 2 espresso
- Melkeskum etter behag
- Finhakk sjokoladen og hell over i glass sammen med kanel, stjerneanis, vaniljefrø og ingefær. Hell over espresso og rør sammen. Hell på melkeskum, garner med kanel og stjerneanis.
Denne saken ble første gang publisert 04/12 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.