Ikke akkurat firkløver..

Vi forguder sjokolade, og det er produsentene ganske fornøyde med. Særlig produsentene av den dyreste og mest ekslusive sjokoladen i verden..

Publisert Oppdatert
Flesteparten av oss er fornøyde så lenge vi har en melkesjokolade eller en Troika i hånden, men noen lure sjokolademakere har funnet ut at det er noen som er villige til å betale svimlende summer for en håndfull deilig godteri.

1600 kroner for en sjokoladebit
Knipschildt ble grunnlagt i 1999 av dansken Fritz Knipschilt. Han er opprinnelig utdannet kokk, og har ved siden av å jobbe i Frankrike og Spania alltid vært interessert i sjokolade. Knipschildtsjokoladen er kjent for å være den absolutt beste sjokoladen man kan få tak i, og firmaet har mottatt en rekke priser. All sjokolade blir håndlaget, og kun friske produkter blir brukt. I tillegg er firmaet berømt for de elegante innpakningene.

Knipschildt lager både tradisjonelle smaker og sjokolade med lavendel, mandarin og sort pepper. Det høres rart ut, men er i følge både Knipschildt selv og de som har hatt råd til å smake, kombinasjoner som fungerer. Ikke alle variantene er hinsides dyre, man kan få en liten eske konfekt til rett under 200 kroner. Den dyreste varianten derimot, koster i overkant av 1600 kroner. Sjokoladen det er snakk om er en mørk trøffel, med en fransk sort trøffel inni.

Selv om grunnleggeren opprinnelig er dansk så holder Knipschildt til i USA, men har du råd kan du bestille sjokoladen via mail.

Avansert Bocca
Er man glad i mørk sjokolade vil nok Nokas Vintage Collection falle i smak. Konfekten er av ren, mørk sjokolade med 75% kakao, og skal være laget slik original sjokolade var. Kakaoen som blir brukt er fra Venezuela, Equador, Côte d'Ivoire og Trinidad, og Noka sier at man får oppleve en reise gjennom kakaoens historie ved å spise seg gjennom en boks. I den minste boksen i Signatureserien får man fire biter, en bit fra hver kakaoregion. Boksen er laget i rustfritt stål, og prisen? 258 norske kroner, for fire biter som til sammen KANSKJE veier like mye som en bocca. Noka holder også til i USA, men har nettbutikk.

Gullbelagt
Den neste sjokoladen, Delafee , holder til i Europa, nærmere bestemt Sveits. Denne sjokoladen skal ikke bare smake godt, men også se ekslusiv ut. Tynne flak av bladgull blir nemlig påført sjokoladebitene for hånd, og sjokoladen får dermed et dryss av ekte gull. Sjokoladen blir laget av de fineste kakaobønner, og blant annet sukker, kokosnøttolje, vanilje, og da gullbladene. Delafee har ingen egen nettbutikk, men samarbeider med tre eksterne nettbutikker der man kan få kjøpt sjokoladen. For en eske med to konfektbiter a cirka 10 gram må du ut med ca 230 kroner, før frakt.

Nesten billig
Sjokolade fra Godiva har eksistert i mer enn 75 år, og firmaet holder til i Brüssel. De bruker både bittersøt sjokolade og melkesjoklade, og selvsagt brukes bare kakaobønner av beste kvalitet. Ekte meierismør og kremfløte er også vanlige ingredienser. I ekte Belgisk ånd brukes også mye hasselnøtter, og for det amerikanske markedet har de laget kirsebærkonfekt.

Godiva har hele 200 butikker i USA, og sjokoladen selges i totalt 1200 butikker verden over. Sjokoladen lages i både Belgia og i USA, og kan nærmest sies å være billig, da de bare tar en drøy femtilapp for fire konfektbiter.

Kilde: forbes.com

__________________________________________________________________________

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning