Hønsegryte med tomat og paprika

Gjør klar høna. Skrell og finhakk løken til marinaden. Skrell hvitløk og finhakk eller knus. Bland løk og hvitløk med sitronsaft.

Publisert Oppdatert
600 g hønsebryst eller 1 ung høne (1,6 kg)

Marinade:
3-4 løk
2 hvitløksbåter
2 dl sitronsaft
salt og hvit pepper

Dessuten:

4 tomater (evt hermetiske)
1 løk
30 g (2 ss) smør
1 ½ dl vann
salt pepper
1 grønn paprika
1 ss hvetemel
1 bunt persille

Gjør klar høna. Skrell og finhakk løken til marinaden. Skrell hvitløk og finhakk eller knus. Bland løk og hvitløk med sitronsaft. Krydre med salt og pepper. Hell sitronmarinaden over hønsekjøttet. La det ligge i marinaden minst 3-4 timer. Snu av og til på kjøttet så alt kommer i kontakt med marinaden. Kjøttet må få renne av før det skal brukes i gryta.

La hermetiske tomater renne av. Skrell løken og skjær i ringer. Varm smøret gyllent i en gryte. Brun de godt avrente hønsestykkene. Tilsett løken og la den også få farge. Ha i tomatene og vannet og krydre dem med salt og pepper. La retten surre på svak varme i 30 min.
Fjern frø og stilk på paprikafrukten. Skjær den i tynne ringer. Ha dem i gryta og la retten surre i 10 min til. Rør melet glatt med litt kaldt vann. Jevn retten med det og la den koke et par minutter. Skyll, tørk og hakk persillen. Dryss over ved servering.

Serveres med ris

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning