Helgens kaloribombe: Ostekake!

Denne kaken er ikke bare god, den er den beste ostekaken du noengang vil smake. Den tar litt tid å lage, er ikke billig, men er definitivt verdt det.

Publisert Oppdatert
Denne ostekaken er en skikkelig gourmetversjon, og smaken blir mild og delikat ved å bruke ekte vaniljestang.

Bunn:
15 kornmokjeks
75 gr. sukker
1/2 ts kanel
8 ss smør

Kjør alle ingrediensene i en food processor. Trykk massen i en springform på 26 centimeter. Stek på 180 grader i 10 min.

Ostefyll:
1 sitron
700 g gourmet-ost naturell
150 g sukker
1 vaniljestang
4 egg

Riv av skallet på sitronen. Press saften. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha sitron, vaniljefrø og de andre ingrediensene til fyllet i kjøkkenmaksinen. Fordel massen over bunnen.

Stek kaken i ovn på 140 grader i 25 min.

Rømmeblanding:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
1 vanlijestang

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Visp ingrediensene til rømmeblandingen for hånd. Hell blandingen forsiktig over ostekaken straks den kommer ut av ovnen. Avkjøl før servering.

i_186277

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen