Helgens godbit: Sjokoladefondant

Det er lite som er så godt som en rykende varm sjokoladefondant. Her får du en idiotsikker oppskrift som garantert vil bli en favoritt!

Publisert Oppdatert
Sjokoladefondant:

250 gram smør
320 gram mørk sjokolade
8 egg
250 gram sukker
170 gram hvetemel

Smelt sjokoladen i vannbad. Dette gjøres ved at du koker opp vann i en kjele, setter en bolle i passende størrelse oppå kjelen slik at vannet dekker bunnen av bollen, og ha sjokoladen oppi.

Rør rundt til sjokoladen har smeltet. Sørg for at du ikke får vann i bollen, det får sjokoladen til å korne seg. Smelt smøret i en kjele. Ha den smeltete sjokoladen og sukkeret sammen med det smeltede smøret.

Sikt inn melet, og bland inn ett og ett egg mens du rører rundt. Ha røren i smurte former, gjerne i metall eller keramikk. Stek fondantene på 210 grader i 5-9 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og det kan tenkes du trenger en prøverunde før du finner riktig steketid. Fondantene skal være stivnet utenpå, men flytende i midten. i_203658

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen